Blanes aprova el nou text del POUM i espera que la Comissió de Girona el ratifiqui

El Ple de l'Ajuntament de Blanes durant una votació. Foto: Aj. Blanes
El Ple de l'Ajuntament de Blanes durant una votació. Foto: Aj. Blanes

El ple de l’Ajuntament de Blanes ha aprovat aquesta setmana les noves prescripcions del POUM, el Pla d’Ordenació Urbana Municipal de Blanes. Aquesta és una eina indispensable per poder tirar endavant la planificació urbana de la vila.

El nou text del POUM incorpora les prescripcions dictades per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona de principis del passat mes d’agost. Ara, l’Ajuntament ha d’esperar que la Comissió de Girona el ratifiqui el mes de novembre. El punt va ser aprovat per 19 vots a favor (ERC, PSC, BECP, JxB i el regidor no adscrit) i 2 abstencions de C’s. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Rosa Aladern, va recordar que els tres punts més destacats que s’han introduït tenen a veure amb el barri del Puig de la Dona, el Pla Parcial Costa Brava i el polígon discontinu de Sant Joan.

Rosa Aladern també va avançar que ara el procés seguirà a l’espera que la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona doni el seu vistiplau. Si això passa, el nou POUM de Blanes podria estar aprovat abans que finalitzi aquest any. Les previsions amb què es treballa és que la propera reunió de la comissió, prevista per mitjans de novembre, el text prosperi.

El nou text incorpora les consideracions emeses per la Secretaria General de Infraestructures del Ministeri de Foment, la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar del Ministeri per a la Transició Ecològica i l’Agència Catalana de l’Aigua. L’aprovació provisional del POUM que ara ha incorporat el text refós es va fer el 22 de febrer del 2019, encara en l’anterior mandat.

Els altres punts de l’ordre del dia, relacionats amb el POUM

El següent punt a l’ordre del ple anava lligat a un dels tres punts modificats del POUM i es va aprovar amb la
unanimitat de tots els regidors i regidores. En aquest sentit, es demanarà al conseller de Territori i Sostenibilitat que es pugui considerar zona urbana el Puig de la Dona. D’aquesta manera s’hi podrien portar els serveis urbans que són requerits.

La sessió plenària del mes de setembre també va aprovar el Compte General de l’exercici pressupostari 2019 per 19 vots a favor (ERC, PSC, BECP, JXB i el regidor no adscrit) i 2 abstencions de C’s. Al llarg de la sessió també es va aprovar per unanimitat les bases reguladores de la convocatòria de la subvenció per a la gestió integral de les colònies de gats de Blanes.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*