Blanes celebra aquest diumenge el Dia Mundial dels Ocells

El Delta de la Tordera es podrà gaudir en el marc del Dia Mundial dels Ocells. Foto: Aj. Blanes
El Delta de la Tordera es podrà gaudir en el marc del Dia Mundial dels Ocells. Foto: Aj. Blanes

Blanes commemora aquest diumenge el Dia Mundial dels Ocells després que l’Ajuntament s’hi hagi adherit amb la col·laboració de l’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera. S’ha organitzat una Jornada de Visites Ornitològiques al Delta de la Tordera, un espai que aquests darrers mesos ha esdevingut en un paradís natural inesperat.

Membres de l’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera s’encarregaran d’encapçalar diverses visites guiades als dos aguaits provisionals que l’Ajuntament de Blanes instal·larà a la desembocadura del riu. Als dos observatoris es podrà gaudir de la gran varietat d’espècies d’aus i l’entorn natural que hi ha al Delta de la Tordera. A més,  es podrà visitar la gran llacuna natural sorgida arran del temporal Glòria del passat gener.

Aquesta iniciativa té un doble objectiu. D’una banda, es vol donar a conèixer a aficionats de l’ornitologia i públic en general l’alt valor d’aquesta zona protegida de Blanes, un espai europeu de la Xarxa Natura 2000. D’altra banda, es busca sensibilitzar la ciutadania
sobre la importància de donar continuïtat a la seva preservació, en perill per l’acció humana sobre el terreny.

Èxit de convocatòria a les visites guiades

La convocatòria de l’Ajuntament de Blanes a les activitats programades ha estat tot un èxit. Tot just pocs dies després que s’obrissin les inscripcions, la majoria de places ja han estat cobertes. Per a fer front a la gran demanda s’ha habilitat una llista d’espera que ja arriba al centenar d’inscrits. És per això que es preveu poder oferir noves visites al Delta de la Tordera més endavant.

A cada una de les visites guiades d’aquest diumenge hi podran participar cinc persones i el guia, una mesura adoptada en el marc de la crisi sanitària. En total està previst que hi hagi quatre torns al llarg del matí, amb una duració mitjana d’una hora i quart, aproximadament.

El Dia Mundial dels Ocells, una celebració inclosa en la Setmana de la Natura

La Jornada de Visites Ornitològiques d’aquest diumenge vinent al Delta de la Tordera s’emmarquen en la commemoració del Dia Mundial dels Ocells, inclòs en el context de la Setmana de la Natura, una iniciativa de la Xarxa per a la Conservació de la Natura que aquest 2020 està previst que se celebri entre els dies 3 i 11 d’octubre.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*