L’ACA inverteix 12 milions d’euros per a millorar el sanejament de la Selva

Depuradora de Riudellots. Foto: Gencat
Depuradora de Riudellots. Foto: Gencat

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) invertirà prop de 12 milions d’euros per a millorar la depuració de les aigües residuals de La Selva. Aquesta millora del sanejament de la comarca es farà ampliant les depuradores de Maçanet i Riudellots de la Selva.

El director de l’ACA, Lluís Ridao, va visitar la setmana passada les depuradores de Maçanet i Riudellots, que s’adaptaran a les necessitats de sanejament actuals i futures. A més, se’n modernitzaran les instal·lacions. Aquestes dues actuacions estan emmarcades dins l’actual cicle de planificació hidrològica (2016-2021).

Les obres d’ampliació de la depuradora de Maçanet tenen un pressupost de 6,4 milions d’euros. Consistiran en la remodelació completa de la planta, que es va posar en servei el 1979 i es va ampliar el 1995. També es duplicarà la capacitat de tractament, que passarà a ser equivalent a una població de 16.000 habitants -ara és de 5.833. El tractament serà de tipus biològic, amb eliminació de la matèria orgànica, el nitrogen i el fòsfor. Amb tot, es preveu que les obres finalitzin a mitjans de 2021.

Depuració de Riudellots

D’altra banda, s’estan invertint més de 5,3 milions d’euros per a ampliar la depuradora de Riudellots de la Selva. Es vol adequar la planta a les necessitats de sanejament actuals i ampliar la capacitat de tractament de la depuradora. Fins ara, la depuradora tracta les aigües residuals generades a Riudellots i al polígon industrial les Ferreries. Amb l’ampliació es podran tractar també les aigües residuals generades al nucli urbà de Campllong, que fins ara se sanegen a la depuradora de la indústria càrnica de la Selva i posteriorment s’aboquen a la riera del municipi. El projecte que preveu la connexió de Campllong amb la depuradora de Riudellots encara s’està redactant.

L’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha destacat que l’Ajuntament aplaudeix “l’arribada d’aquesta ampliació” i ha afegit que es tracta d’una obra “molt necessària i reclamada des de fa anys”.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*