El Ple del Consell Comarcal aprova exigir la derogació del projecte de la MAT

El Ple en què es va demanar la derogació del projecte de la MAT es va celebrar el passat dimarts. Foto: PixaBay
El Ple en què es va demanar la derogació del projecte de la MAT es va celebrar el passat dimarts. Foto: PixaBay

El Ple del Consell Comarcal de La Selva ha acordat exigir la derogació del projecte de la MAT de Santa Coloma de Farners a Riudarenes. De fet, l’octubre de l’any passat el Consell Comarcal ja havia acceptat d’exigir-ne la derogació a Red Eléctrica Española.

Fa tot just un any el Consell Comarcal de La Selva va demanar la derogació del projecte de la MAT, però la Red Eléctrica Española només va accedir a proposar alternatives al traçat. Ara, el Consell ha acordat aprovar la derogació del projecte de construcció del ramal de les Guilleries de la línia de Molt Alta Tensió.

El president de l’ens selvatà, Salvador Balliu, ha assegurat que amb aquest acord “exigim d’una vegada per totes que es busquin alternatives”. “No podem permetre una agressió tan gran al nostre territori”, ha afegit. I és que -apunten des del Consell Comarcal- a l’agost es va poder comprovar que Red Eléctrica Española “no té cap voluntat d’anul·lar el projecte”. A finals d’estiu es va produir una reunió a Riudarenes entre representants de l’empresa, el Consell i alcaldes d’ajuntaments de la zona; ajuntaments, Generalitat i Estat es van emplaçar a buscar alternatives, però ara per ara no s’ha arribat a cap acord.

La plataforma No a la MAT exigeix una taula de debat

D’altra banda, el plenari també ha aprovat donar suport al manifest “La Natura ens crida” elaborat per la Plataforma NO a la MAT. De fet, ja comptava amb el suport de molts dels batlles selvatans. En una assemblea convocada el mes de juliol NO a la MAT ja va demanar una taula de debat per a replantejar el projecte. I el passat mes de febrer la plataforma va anunciar la interposició d’una denúncia contra Red Eléctrica Española per les actuacions de senyalització de diversos punts del traçat.

Des de la plataforma expliquen que la línia de MAT comportaria “destrossar encara més el paisatge de les Guilleries amb 37 torres de més de 70 metres d’altura” en un traçat de 17 quilòmetres.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*