Blanes congela les ordenances fiscals per l’any vinent

El Ple de l'Ajuntament de Blanes durant una votació. Foto: Aj. Blanes
El Ple de l'Ajuntament de Blanes durant una votació. Foto: Aj. Blanes

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Blanes celebrat de forma telemàtica aquest dijous al vespre ha aprovat la congelació de les ordenances fiscals per l’any 2021. La proposta del govern d’Àngel Canosa ha prosperat amb els vots del seu equip (ERC-Comuns), del regidor no adscrit i l’abstenció de JxB. Han votat en contra PSC i C’s. Ara, les ordenances han de romandre en exposició pública durant un període de 30 dies hàbils. És el primer pas per a l’aprovació del pressupost municipal, que s’hauria de començar a debatre el mes vinent.

El regidor d’Hisenda, Carlos Garzon, ha defensat la proposta presentada per l’equip de govern i ha recordat que “davant l’actual situació marcada pels efectes econòmics i socials que està provocant la pandèmia, cal que l’Ajuntament de Blanes continuï posant-se al costat de la ciutadania”.

Les ordenances fiscals pel 2021, que seran vigents a partir de l’1 de gener, únicament reajusten la taxa d’escombraries en els habitatges d’ús turístic i posa en marxa un nou epígraf que regula les llars compartides. Aquest darrer ajustament es deu a l’aplicació del Decret 75/2020 del passat 4 d’agost emès per Turisme de Catalunya.

Actualment a Blanes hi ha 1.221 Habitatges d’Ús Turístic. Els propietaris d’aquesta nova tipologia d’allotjaments veuran reduïda la quota per tramitar l’alta d’habitatges turístics un 27% i s’ha reajustat a la baixa, segons la superfície i tipus d’habitatge, així com la taxa de recollida i tractament d’escombraries.

Respecte la nova figura de llars compartides, tributarà amb una quota de tramitació d’alta de 200 euros i una quota anual per taxa de recollida i tractament d’escombraries de 160 euros en el cas dels pisos, i de 166 euros en els casos d’habitatges unifamiliars.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*