L’exposició “Retrats” arriba a Santa Coloma de Farners

Un dels retrats de l'exposició, que ja es pot visitar a la Casa de la Paraula. Foto: Aj. Santa Coloma
Un dels retrats de l'exposició, que ja es pot visitar a la Casa de la Paraula. Foto: Aj. Santa Coloma

L’exposició “Retrats” ha arribat aquest divendres a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners. “Retrats” està composta per obres del fons d’art de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, així com altres de cedides temporalment del llegat de Jesús de Vilallonga.

L’exposició es podrà visitar fins al pròxim diumenge 1 de novembre, dins dels horaris de l’equipament cultural municipal. L’acte inaugural va tenir lloc el passat divendres i va comptar amb la presència dels artistes locals Glòria Morera, Axel Rodríguez i Josep Maria Fontanet; també hi va assistir l’alcaldessa de la ciutat, Susagna Riera. “Retrats” permetrà els visitants de descobrir obres del fons d’art de l’Ajuntament, però també d’altres de cedides del llegat de Jesús de Vilallonga.

El fons d’art consistorial va iniciar-se als anys setanta amb la posada en funcionament de la Galeria d’Art Farners, situada als baixos de l’edifici on s’ubica l’actual Ajuntament. Aquesta va tenir una època de plenitud, sobretot des dels seus inicis fins a començaments dels noranta, quan l’espai va acollir artistes de prestigi en l’àmbit nacional i fins i tot internacional. El final de la Galeria d’Art Farners va coincidir amb l’inici del projecte de rehabilitació de can
Gironès, que va acabar convertint-se en l’actual Casa de la Paraula. A més, una part important del fons d’art prové de les donacions particulars i d’entitats socials.

“Retrats” de diferents èpoques i estils

La mostra “Retrats” consta d’una variada llista d’autors i autores de diferents èpoques i estils que exemplifiquen l’evolució i la riquesa d’aquest gènere. S’hi podran veure retrats de personatges cèlebres vinculats a Santa Coloma de Farners, però també autoretrats familiars, retrats de models o retrats imaginaris.

A l’exposició es poden trobar creacions d’artistes colomencs com Josep Maria Fontanet, Glòria Morera, Josep Beulas o Axel Rodríguez. A més, també s’hi pot veure una sèrie de retrats imaginaris de Modest Cuixart, Rosselló, Joan Brotat i Carme Navarra Pruna, així com els dibuixos de Francesc Pausas, Jaume Muxart, Josep Granados Llimona, un retrat de Rafael Griera i el gravat que Josep Maria Subirachs va fer per a Salvador Espriu.

Amb tot, la galeria inclou més d’una vintena d’obres, algunes pràcticament inèdites, que ensenyen la versatilitat dels artistes a l’hora d’apropar-se en aquest gènere.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*