L’aeroport de Girona tanca el setembre amb un 96,7% menys de passatgers que el mateix mes de l’any passat

Aeroport Girona-Costa Brava
Imatge de l'eeroport Girona-Costa Brava pràcticament desert aquest estiu. Foto: Xavier Pi - ACN

La recuperació tímida de l’activitat aèria registrada durant els mesos forts de la temporada d’estiu a l’Aeroport de Girona ha quedat enrere i l’estadística d’Aena reflecteix una nova davallada important en el nombre de viatgers.

Durant el mes de setembre, només han utilitzat les instal·lacions de Vilobí d’Onyar un total de 8.603 viatgers, un 96,7% menys que el mateix mes de l’any passat. I l’acumulat de l’any també evidencia l’impacte de la covid-19 en el trànsit aeri i la reducció de connexions de les companyies. En concret, entre gener i setembre han passat per l’Aeroport Girona-Costa Brava 166.677 passatgers, un 89,9% menys que durant el mateix període del 2019.

L’estadística d’Aena dels mesos forts per al turisme a les comarques gironines recollia una tímida recuperació durant els mesos de juliol i agost, tot i que el nombre de viatgers estava molt allunyat del d’anys anteriors. Durant l’agost, 37.565 passatgers van volar des de les instal·lacions de Vilobí d’Onyar, però van suposar un 87,7% menys que en el mateix mes de l’any passat.

Tot i això, eren uns 2.000 viatgers més que al juliol (35.613) i una xifra molt superior als només 756 viatgers de tot el mes de juny, en plenes restriccions de moviment per la crisi de la covid-19.

Ara, els mesos forts de la temporada d’estiu ja han quedat enrere i l’estadística torna a marcar un nou descens de viatgers. En concret, aquest mes de setembre han volat des de l’Aeroport de Girona 8.603 passatgers, un 96,7% menys que el mateix mes de l’any passat.

En perspectiva, l’impacte de la crisi sanitària i de la reducció de connexions aèries també es nota en l’acumulat de l’any. Segons les dades d’Aena, entre gener i setembre hi ha hagut 166.677 viatgers, un 89,9% menys que durant el mateix període del 2019.

En relació al nombre d’operacions, durant el mes passat es van fer 1.186 enlairaments i aterratges a la pista de Vilobí d’Onyar, un 41,3% menys que al setembre passat. I en l’acumulat de l’any, es 7.346 operacions des de gener suposen un descens del 48,4%.

Per contra, el trànsit de mercaderies s’ha disparat d’un any per l’altre. Aquest setembre se n’han transportat 92.927 quilos, un 716,1% més. Una tendència a l’alça que també fa augmentar l’acumulat de l’any, durant el qual s’han mogut 290.362 quilos de mercaderies des de l’Aeroport de Girona, un 354% més que durant els primers nou mesos del 2019.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*