Ajornen la Fira de la Llet de Vilobí que s’havia de celebrar aquest cap de setmana

Munyint vaques a la Fira de la llet
Munyint vaques a la Fira de la llet. Foto: Fira de la Llet

Els organitzadors de la Fira de la Llet de Vilobí d’Onyar, que aquest cap de setmana havia de celebrar la novena edició, han decidit ajornar l’esdeveniment per la pandèmia del coronavirus. En un comunicat publicat a les xarxes socials, expliquen que “malgrat les rigoroses mesures que s’havien previst, la tendència i l’evolució de la COVID-19, juntament amb les darreres recomanacions de les autoritats sanitàries, han portat a prendre aquesta decisió”.

La comissió organitzadora i l’Ajuntament de la població han pres la decisió de suspendre “temporalment” la majoria d’esdeveniments previstos per “responsabilitat”, assenyalen. Els únics actes que es mantenen són l’Ofici solemne en honor a Sant Galderic i l’ofrena de productes de la terra, que es faran el proper diumenge al migdia.

La fira de la llet de Vilobí d’Onyar s’ha consolidat amb un dels esdeveniments de referència del sector. Té els seus orígens en la Festa de Sant Galderic, patró dels pagesos catalans, que se celebra al municipi selvatà des de fa 32 anys. Els organitzadors calculen que cada any la visiten unes 15.000 persones.

Vilobí d’Onyar, per altra banda, és un gran productor de llet. Cada dia surten 70.000 litres de llet de les seves granges. I una curiositat: el municipi té tants habitants com caps de bestiar boví de llet.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*