Arrenca el projecte “La gestió col·laborativa dels recursos patrimonials de la Selva”

El Consell Comarcal de la Selva impulsa el projecte "La gestió col·laborativa dels recursos patrimonials de la Selva". Foto: laselva360
El Consell Comarcal de la Selva impulsa el projecte "La gestió col·laborativa dels recursos patrimonials de la Selva". Foto: laselva360

El projecte “La gestió col·laborativa dels recursos patrimonials de la Selva” engega motors com a base per al desenvolupament econòmic i social de la comarca. L’objectiu és valorar els recursos patrimonials de la Selva a través de la generació de dinàmiques i estratègies basades en un model de gestió col·laborativa.

En el marc del projecte “La gestió col·laborativa dels recursos patrimonials de la Selva” s’ha donat el tret de sortida a tot el procés participatiu amb un primer taller dirigit als actors del sector públic. Aquest procés participatiu té com a objecte aplegar els diferents agents de la Selva per treballar pels recursos patrimonials de la comarca. El projecte parteix de la base que la Selva disposa d’importants recursos patrimonials amb molt de potencial; a més, hi ha moltes iniciatives -tant públiques com privades- per a posar-los en valor.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, assegura que “encara ens queda camp per recórrer per valorar tot el que tenim”. En aquest sentit, assenyala que “creiem que és el moment d’incorporar una visió estratègica conjunta del paper d’aquests béns patrimonials i reconèixer el seu potencial com a factor de desenvolupament local”.

Tallers per al desenvolupament econòmic i social

El projecte “La gestió col·laborativa dels recursos patrimonials de la Selva” va arrancar amb un primer taller on hi van participar una vintena de persones. No només s’hi va remarcar la importància del treball conjunt dels municipis, sinó també la necessitat de millorar la comunicació dels valors de la comarca. A més, es va ressaltar la importància d’implicar la ciutadania i fer-los coneixedors del propi patrimoni.

Ahir es va realitzar un segon taller amb el sector empresarial i de cara al 21 d’octubre es farà un tercer taller amb el tercer sector, entitats, ensenyament i centres de recerca.

Encara en el marc d’aquest projecte, el 19 i 26 de novembre es faran tallers conjunts amb els tres sectors per plantejar escenaris de futur i posar en comú les diferents visions sobre el patrimoni. Així, la voluntat és cercar compromisos per totes les parts i definir un grup mixt de treball o equip motor estable que lideri el projecte a mitjà i llarg termini. Aquest grup serà l’encarregat d’ajudar a gestionar i posar en valor els béns patrimonials de la Selva de forma conjunta.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*