El Consell Comarcal de la Selva engega el programa Singulars 2020

El centre Comastech acollirà la nova edició del programa Singulars. Foto: arxiu
El centre Comastech acollirà la nova edició del programa Singulars. Foto: arxiu

El Consell Comarcal de la Selva ha donat el tret de sortida al programa Singulars 2020 amb la participació d’una quinzena de joves que volen formar-se i treballar en el sector industrial. En concret, el programa aposta per la formació en l’àmbit de la soldadura.

Singulars 2020 s’adreça a joves de 18 a 29 anys a l’atur i inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya, que siguin beneficiaris del programa Garantia Juvenil i de qualsevol nivell formatiu. La formació, que va començar el passat dimecres 21, s’allargarà fins el 22 de desembre. En total, els alumnes faran 160 hores de formació teòrica i pràctica en soldadura i sensibilització mediambiental; 40 hores de formació en competències professionals i 10 hores d’igualtat d’oportunitats i sensibilització mediambiental. Així, els participants de Singulars 200 faran cinc hores diàries de formació de dilluns a divendres.

Segons el conseller d’Ocupació, Eduard Colomé, al sector de la soldadura hi ha molta oferta de feina. I és que hi ha demanda constant malgrat les crisis dels últims anys. Això sí, tal com ha explicat el mateix conseller, per accedir-hi cal una mínima formació. És per això que, un cop finalitzin la formació teòrica i pràctica, els participants de Singulars visitaran diverses empreses i entorn laborals. A més, tindran l’oportunitat de realitzar pràctiques no laborals de fins a 120 hores.

Reforç de l’ocupabilitat

L’objectiu d’aquesta convocatòria és reforçar l’ocupabilitat dels joves mitjançant la realització d’una formació teòrica i pràctica, diverses accions d’orientació i inserció laboral i un acompanyament i tutorització individuals al llarg de tot el programa. En aquest sentit, el Projecte Singulars té com a objectiu fomentar les vocacions industrials entre la població jove del territori -d’entre 18 i 29 anys-, contemplant diferents nivells d’especialització i formació.

Aquesta és la segona edició que es fa aquesta formació, que en aquest cas es farà al nou centre de Comastech, a Blanes. Hi participaran una quinzena de joves.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*