La Policia Local de Blanes imparteix un curs per a 14 agents

Curs impartit per la Policia Local de Blanes. Foto: Aj. Blanes
Curs impartit per la Policia Local de Blanes. Foto: Aj. Blanes

La Policia Local de Blanes ha impartit un curs per a 14 agents, 6 dels quals s’incorporaran al novembre. Es tracta d’una formació bàsica que es completarà durant els primers dies de feina amb unes pràctiques.

El curs, impartit per comandaments del cos municipal, s’ha celebrat aquests dies a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes. Hi han assistit un total de 14 agents, tots ells en formació i que, posteriorment, s’incorporaran al cos de la Policia Local. En aquest sentit, sis d’ells ho faran molt aviat, a partir del proper mes de novembre, mentre que la resta estaran a la Bossa de Treball per a futures substitucions i/o places que puguin quedar vacants pel seu perfil.

Blanes ha decidit programar el curs després que no s’hagi pogut celebrar el Curs de Formació Bàsica per a Agents Interins a les dependències de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya de Mollet del Vallès. Així, la Policia Local n’ha impartit un perquè els futurs agents, prèviament seleccionats a les proves, puguin començar a treballar amb caràcter immediat. En concret, ha anat a càrrec de comandaments municipals; entre ells, el cap de la Policia Local, Joan Garcia, i els sergents Rafael Ruiz i Javier Jarillo.

El temari del curs ha inclòs coneixements del servei públic policial. Així, s’ha orientat els assistents sobre serveis de seguretat ciutadana, dret penal, policia administrativa, normativa viària i situacions d’emergència. També s’ha tractat temes de comunicació i socorrisme per a poder exercir tasques d’agents interins municipals.

Funcions dels Agents Interins Auxiliars de la Policia Local

Entre les funcions que tenen atribuïdes els Agents Interins Auxiliars de la Policia Local de Blanes s’hi inclou la vigilància d’edificis, instal·lacions i dependències municipals, així com dirigir el trànsit en el nucli urbà. Pel que fa a les tasques de Policia Administrativa, vetllen pel compliment de les ordenances municipals, bans, resolucions i altres disposicions municipals d’acord amb la normativa vigent.

La tasca, això sí, és essencialment de suport dels agents de la Policia Local de Blanes.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*