Blanes convoca el XII Concurs Bolleré de Relats Breus per a Joves

Premiats de la darrera edició dels Premis Bolleré. Foto: Aj. Blanes
Premiats de la darrera edició dels Premis Bolleré. Foto: Aj. Blanes

L’Ajuntament de Blanes, a través de la Biblioteca Comarcal de Blanes, ha convocat la 12a edició del Concurs Literari Bolleré, que guardonarà els millors relats breus escrits per joves. Hi poden participar joves d’entre 12 i 25 anys i el termini per a presentar les propostes s’allarga fins el 5 de desembre.

A partir del dilluns vinent s’obre el termini per a presentar relats literaris al concurs Bolleré de Blanes. El certamen té per objectiu promoure els valors culturals de la literatura, així com incentivar la creació literària entre els joves. El concurs està adreçat a un ample ventall d’edats, ja que abasta des dels 12 fins al 25 anys; la categoria A aplega joves de 17 a 25 anys i la B d’entre 12 i 16. La temàtica dels treballs és lliure, i es poden escriure tant en llengua catalana com castellana.

Primers premis de 500€ i 200€

Els Premis Bolleré destrien un primer premi i un finalista per a cadascuna de les dues categories. En la Categoria ‘A’ per a joves de 17 a 25 anys el primer premi està dotat amb 500€, així com 150€ pel finalista; i en la Categoria ‘B’ per a joves de 12 a 16 anys el primer premi es guardona amb 200€, i amb 50€ el relat triat com a finalista.

El termini de presentació dels treballs s’obrirà a partir del 16 de novembre vinent, i es tancarà el 5 de desembre, ambdós inclosos. Els relats hauran de tenir una extensió mínima de tres fulls, i una extensió màxima de sis fulls. Tots els treballs s’han de presentar en format Word escrits amb lletra Arial mida 12, interlineat 1,5, impresos a una sola cara i pàgines numerades.

Jurat i Lliurament de Premis

Els relats guanyadors i finalistes els escollirà un jurat compost per un responsable polític (l’alcalde o el regidor de Cultura), un/-a tècnic/-sa de la Biblioteca Comarcal, un/-a especialista en llengua i/o literatura, un/-a escriptor/-a de literatura juvenil; un/-a tècnic/-a d’un departament de l’Ajuntament de Blanes; i una persona guanyadora d’anys anteriors.

La proclamació del veredicte del jurat i el lliurament de premis es farà en un acte públic que tindrà lloc a la Biblioteca Comarcal de Blanes el 29 de gener, formant part dels actes de celebració de l’aniversari de la ‘Biblioteca Jove’. A més, els treballs presentats tindran la propietat dels seus autors i autores.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*