El Pla Director Urbanístic de la Costa Brava redueix l’edificabilitat de Tossa, Blanes i Lloret

Platja de la Mar Menuda a Tossa de Mar. Foto: Aj. Tossa
Platja de la Mar Menuda a Tossa de Mar. Foto: Aj. Tossa

La comissió territorial d’Urbanisme de Girona ha aprovat provisionalment aquest dijous el Pla Director Urbanístic (PDU) de revisió de sòls no sostenibles de la Costa Brava, que redueix els sectors que quedaran verges al litoral (de 91 a 84) però que continua impedint la construcció de gairebé 15.000 habitatges. A la comarca de la Selva, Tossa, Blanes i Lloret veuen reduït a la meitat el seu potencial d’edificabilitat.

El document desclassifica 907 hectàrees i s’impedeix directament la construcció d’11.000 habitatges. Això suposa set sectors menys dels previstos al pla aprovat inicialment perquè la majoria deriven de la tramitació del POUM de Blanes. Per contra, s’incrementen els àmbits on es fan modificacions de superfície, edificabilitat o densitat passant dels 50 inicials als 56.

No es podran construir 15.000 habitatges

El document preveu prohibir que es construeixin prop de 15.000 habitatges al litoral gironí (14.852, concretament). Es tracta d’una xifra lleugerament inferior a la prevista al primer document (15.037). Segons ha explicat el secretari d’Agenda Urbana, Agustí Serra, això es deu, sobretot, a la tramitació del POUM de Blanes, que aquest dijous s’ha aprovat definitivament, i alguns “ajustos”.

En concret, el pla ha revisat 201 sòls (166 sectors de sòl urbanitzable i 35 àmbits de sòl urbà) on es podria construir ubicats en els disset municipis de la Costa Brava que no tenen el planejament adaptat al contingut del Pla Territorial Parcial de les Comarques Gironines. A la Selva, aquests municipis són Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes. Aquests municipis compten amb 351 sectors amb un potencial d’aproximadament 31.000 habitatges. Amb la revisió dels 201 sectors, s’ha reduït el potencial a pràcticament la meitat.

A més, en els sectors desclassificats on hi ha habitatges preexistents, s’ha establert que el planejament del municipi pugui regular-los com correspongui. Entre les que queden definitivament esborrades del mapa hi ha la Cala Morisca, a Tossa de Mar.

Projectes polèmics

De les urbanitzacions que han aixecat més polseguera, el pla director prohibeix que s’aixequi la Cala Morisca (122 habitatges) a Tossa de Mar, entre d’altres.

El pla ha rebut 21 informes d’organismes, 26 escrits dels ajuntaments i 285 escrits d’al·legacions de particulars i d’entitats, però Serra ha remarcat que, de moment, no han rebut cap demanda. Fruit de les al·legacions, s’han introduït alguns canvis respecte del document inicial i se n’ha “reforçat” la seguretat jurídica.

Un cop aprovat provisionalment, el PDU haurà de rebre un segon informe de Costes i l’informe favorable de la Comissió de Territori, que previsiblement es reunirà el mes de desembre. Amb aquest darrer vistiplau, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, podrà signar l’aprovació definitiva. Així, el Pla es publicarà al DOGC i entrarà en vigor l’endemà de la publicació.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*