La Biblioteca Municipal de Riudellots guanya el Premi María Moliner

La biblioteca de Riudellots aposta per les noves tecnologies i fomenta el coneixement. Foto: Biblioteca Riudellots
La biblioteca de Riudellots aposta per les noves tecnologies i fomenta el coneixement. Foto: Biblioteca Riudellots

La Biblioteca Anna Nadal i Serra de Riudellots de la Selva ha guanyat el Premi María Moliner pel projecte “Creciendo con libros”. El premi s’entregava en el marc de la “XX Campaña de Animación a la Lectura María Moliner” i està organtizat pel Ministerio de Cultura y Deporte amb la col·laboració de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP),

El Premi María Moliner té l’objectiu de fomentar la lectura en tots els col·lectius socials. És per això que premia els millors projectes de dinamització lectora desenvolupats a les biblioteques. Està destinat a municipis de menys de 50 mil habitants i consta de tres modalitats, delimitades per rangs de població: fins a 5.000 habitants, entre 5.001 i 20.000 i entre 20.001 i 50.000.

La Biblioteca Municipal de Riudellots ha estat escollida la vencedora de la categoria de fins a 5.000 habitants amb el projecte “Creciendo con libros”. Es tracta d’una iniciativa engegada el gener de 2020 amb diverses activitats d’animació lectora per a un públic de 0 a 11 anys. En aquest sentit, en destaquen les hores del conte, tallers de cuina en anglès o de fer joies, visites escolars, clubs de lectura físics i virtuals, o, fins i tot, un planetari.

Foment de la lectura i el coneixement

El jurat del concurs valorava, principalment, la claredat i interès del projecte d’animació a la lectura, la planificació i la viabilitat d’aquest i, finalment, l’originalitat que presentava. Es feia èmfasi, a més, en la innovació en l’ús de les noves tecnologies. El jurat ha conclòs que el  projecte riudellotenc fomenta la lectura, però també el coneixement de la biblioteca, del seu personal i del seu fons; la converteix, doncs, en un espai viu, dinàmic i proper a la mainada.

A més, al llarg del projecte ha estat clau la relació i col·laboració amb altres entitats del municipi; en són un exemple l’Escola, la Llar d’Infants i les associacions de famílies d’aquests centres educatius. També ha estat vital la importància que la biblioteca dona a les noves tecnologies com a forma de comunicació i interacció amb els usuaris.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*