Els pressupostos participatius de Riudellots assoleixen un 19% de participació

Urnes de votació dels pressupostos participatius de Riudellots
Urnes de votació dels pressupostos participatius de Riudellots. Foto: Aj. Riudellots

Els pressupostos participatius de Riudellots de la Selva han assolit un 19,3% de participació, una xifra molt superior a la mitjana habitual d’aquests tipus de convocatòries, que difícilment superen el 5%. En xifres absolutes han votat 357 persones sobre un cens de 1.760 que han pogut dir la seva sobre els 228.805 euros que l’Ajuntament invertirà en les diferents propostes guanyadores.

De les 357 persones que han votat, 191 ho han fet de forma presencial mitjançant la utilització de butlletes i urnes distribuïdes a diversos equipaments municipals i la resta, 166, ho han fet telemàticament. De les 27 propostes ciutadanes que s’han sotmès a votació popular se’n podran executar 15 atenent al número de vots rebuts, sumant un pressupost de 228,805 euros.

La proposta més votada, amb 184 vots i un pressupost de 97.000 euros ha estat renovar els patis de l’escola. Entre les propostes guanyadores també hi ha ampliar la biblioteca municipal, millores a la Llar d’Infants, instal·lar llums a la pista per a poder practicar esport i construir un parc de cal·listènia.

El sistema de votació ha estat força original i ha consistit en una cistella de la compra. Cada participant disposava de 280.000 euros per anar votant propostes fins a esgotar el pressupost.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*