El Consell Comarcal aprova un pressupost de gairebé 48 milions per al 2021

Consell Comarcal de la Selva
Consell Comarcal de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva ha aprovat aquest dimarts el pressupost pel 2021, que ascendeix a gairebé 48 milions d’euros. Això representa un increment del 7,98% respecte al d’aquest any i és el pressupost més alt de tots els Consells Comarcals del país, per sobre d’altres grans ens com el del Maresme. El creixement del pressupost d’enguany ve donat bàsicament per l’activitat de l’empresa de residus Nora, la promoció del patronat del castell de Montsoriu i les ajudes als menjadors.

Els ingressos venen essencialment de les taxes i preus públics que repercuteixen als Ajuntaments, així com de les transferències que fan les altres administracions, sobretot la Generalitat de Catalunya. Això representa un 50% taxes i preus públics i 50% transferències corrents.

Un dels motius de l’increment del pressupost és la pujada de tarifes de la recollida de residus que fa l’empresa pública Nora i que es va aprovar la setmana passada. Aquest increment, que és inexistent a Tossa i molt petit a Blanes, sí que és significatiu en el conjunt de la comarca, un 7,02% a planta i un 4,83% a tota la Selva. En aquest apartat també es contempla el canvi del sistema de recollida de contenidors a porta a porta a Sils, Caldes i Hostalric, que representarà un increment de la facturació a aquests Ajuntaments de quasi 300.000 euros. En total, Nora incrementarà en gairebé un milió d’euros la seva facturació.

Pel que fa al pressupost del Patronat del Castell de Montsoriu, l’increment del pressupost és del 18,77% per la promoció de les visites guiades amb l’objectiu d’augmentar el número de visitants. A més hi ha una inversió prevista al castell de 536.950 € al castell. Aquesta inversió, però, està pendent de ser concedida per l’1,5% cultural del Ministerio de Fomento.

Un altre dels motius principals d’aquest augment en el pressupost d’enguany són les ajudes al menjador, que passen dels 2,2 milions d’euros als 2,8 milions d’euros. Pel que fa el Departament d’Atenció a les Persones, també hi ha dos increments importants: el de SUMAR, que augmenta el preu del servei en 260.487 euros i el Contracte Programa de Benestar Social, que augmenta la seva dotació en 316.000 euros.

Els comptes comarcals s’han aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern (Junts per Catalunya, PSC i Independents de la Selva). En Comú-Guanyem s’ha abstingut i ERC, Ciutadans i la CUP han votat en contra.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*