La plataforma ‘No a la variant C-63’ presenta l’Alternativa 0 a la Selva

Estudi variant C-63 entre Sils i Riudarenes
Estudi variant C-63 entre Sils i Riudarenes. Foto: Gencat

La plataforma ‘No a la variant C-63’ ha presentat el projecte Alternativa 0 als ajuntaments de Sils, Riudarenes, Santa Coloma de Farners i Vidreres. Es tracta dels quatre municipis implicats en el projecte de variant que suposaria una inversió d’entre 37 i 52 milions d’euros. Des de la plataforma han plantejat un projecte basat en la millora de la senyalització i l’increment de l’oferta de transport públic.

La plataforma ‘No a la variant C-63’ ha presentat el projecte Alternativa 0 amb l’objectiu de frenar la variant projectada entre Sils i Riudarenes. L’entitat ja ha enviat aquest document a tots els grups polítics dels ajuntaments de Sils, Riudarenes, Santa Coloma de Farners i Vidreres; tots ells implicats en la variant que planteja Territori i Sostenibilitat a la Selva.

L’objectiu és aconseguir frenar la construcció d’aquesta nova via. I és que la plataforma recorda que la variant entre Sils i Riudarenes suposaria una inversió d’entre 37 i 52 milions d’euros i que tan sols disminuiria 19 segons en el trajecte de Santa Coloma a Vidreres pel traçat actual de la carretera. Per altra banda, l’entitat creu que el traçat seria “molt redundant” perquè ja hi ha moltes vies de gran capacitat al voltant, com ara la C-25, l’A-2 i la C-35. De fet, ‘No a la variant C-63’ creu que aquestes vies ja funcionen com a variant real entre els municipis.

Les accions de l’Alternativa 0

Per això a través de l’Alternativa 0 plantegen diverses accions a les vies que ja existeixen. Per una banda proposen millorar la senyalització de variant per la C-25, A2 i C-35 tant físicament com electrònicament. També plantegen millorar el transport públic entre Santa Coloma de Farners i Vidreres i, per altra banda, fer obres de millora a la GI-555 entre l’A-2 i Hostalric. Per últim demanen a la Generalitat que millori la seguretat de les travessies de la C-63.

La plataforma ‘No a la variant C-63’ ha enviat el document als ajuntaments i també l’ha començat a presentar a diverses entitats del territori. L’objectiu és aconseguir que cada agent social i polític hi faci les seves aportacions per consolidar un posicionament comú en contra de la nova variant. Amb això volen marcar un planejament de mobilitat a la zona sense incrementar l’impacte en el territori i d’acord amb els reptes que planteja el canvi climàtic.

 

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*