Els Jardins de Santa Clotilde, a la Ruta Europea de Jardins Històrics

Els Jardins de Santa Clotilde formaran part de la Ruta Europea de Jardins Històrics. Foto: Museu Obert de Lloret
Els Jardins de Santa Clotilde formaran part de la Ruta Europea de Jardins Històrics. Foto: Museu Obert de Lloret

Els Jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar formaran part de la Ruta Europea de Jardins Històrics, un itinerari certificat pel Consell d’Europa impulsat per l’Ajuntament de Lloret. El projecte reuneix entitats públiques i privades que representen 31 jardins i parcs d’arreu del continent que reben més de 14 milions de visitants a l’any.

La Ruta Europea de Jardins Històrics, impulsada per l’Ajuntament de Lloret de Mar, ja és oficialment un itinerari europeu certificat pel Consell d’Europa. I els Jardins de Santa Clotilde en formaran part. Aquesta iniciativa va néixer el 2016 de la mà de l’Ajuntament de Lloret i d’Aranjuez; així mateix, també compta amb el suport del laboratori de Patrimoni i Turisme Cultural de la Universitat de Barcelona. Aquestes institucions van apostar per unir els diferents parcs i jardins més emblemàtics d’Europa. En aquest sentit, l’objectiu és reforçar el seu coneixement i compartir experiències i innovació.

Els 31 jardins que formen part de la Ruta Europea de Jardins Històrics acullen cada any més de 14 milions de visitants. A més, 1,5 milions dels quals participen en les més de 500 activitats organitzades pels recintes. A Espanya, un total de cinc parcs formaran part d’aquesta ruta: són els Jardins de Santa Clotilde, de Lloret de Mar; el Parc Samà, a Cambrils; la Finca Raixa, de Palma de Mallorca; els Jardins del Real Sitio d’Aranjuez, a Madrid, i els Jardins de l’Alhambra y Generalife, a Granada.

Els objectius de la Ruta Europea de Jardins Històrics

La Ruta Europea de Jardins Històrics és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu reunir el major nombre d’entitats gestores de Jardins Històrics d’Europa. La finalitat és difondre i promocionar una oferta cultural i turística de qualitat, així com contribuir a desenvolupar els territoris on es troben aquests jardins. D’altra banda, un dels principals objectius de l’associació és compartir i desenvolupar projectes conjunts de recerca i d’innovació que generin un patrimoni de coneixement global.

La Carta de Florència de 1981 defineix un jardí històric com “una composició arquitectònica i vegetal que, des del punt de vista de la història o de l’art, té un interès públic”.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*