Surt a licitació l’estudi del baixador de l’AVE a l’aeroport de Girona

Mostradors amb pantalles de metacrilat a la terminal de l'aeroport Girona-Costa Brava. Foto: ACN - Xavier Pi
Mostradors amb pantalles de metacrilat a la terminal de l'aeroport Girona-Costa Brava. Foto: ACN - Xavier Pi

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha licitat l’estudi informatiu del baixador de l’AVE a l’aeroport Girona-Costa Brava. El document, que té un pressupost de licitació de 387.200 euros (IVA inclòs) analitzarà les possibles ubicacions de l’estació, el seu disseny i la connexió amb l’aeroport.

L’objectiu passa, precisament, per buscar la millor ubicació per a l’estació tenint en compte que la línia de l’Alta Velocitat passa per l’entorn de les instal·lacions de Vilobí d’Onyar i conjugar “l’explotació de la nova estació amb les necessitats actuals de la línia ferroviària”. El baixador de l’AVE és una llarga reivindicació de l’empresariat gironí, que avui ha celebrat l’anunci de licitació però ha reclamat “celeritat”.

Caiguda del 91% dels passatgers durant el 2020

L’anunci de la licitació de l’estudi, però, arriba en un dels pitjors moments per a l’aeroport ubicat a Vilobí. I és que ha tancat el 2020 amb 172.213 passatgers. Una dada que suposa una caiguda del 91,1% respecte del 2019 (1,9 milions de passatgers) i això que el 2019 les instal·lacions ja van registrar una baixada de més del 4% respecte al 2018.

El darrer mes de l’any només van utilitzar les instal·lacions de Vilobí d’Onyar 1.092 passatgers.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*