Blanes encara no ha rebut les ajudes per les destrosses del Gloria

El pont sobre el riu Tordera es va col·lapsar després del temporal Gloria fa tot just un any. Foto: cedida a l'ACN per l'Ajuntament de Blanes
El pont sobre el riu Tordera es va col·lapsar després del temporal Gloria fa tot just un any. Foto: cedida a l'ACN per l'Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes encara no ha rebut cap ajuda dels 1,6 milions d’euros que va destinar a reparar les destrosses del temporal Gloria, ara fa un any. La major part de la despesa va ser per restablir el subministrament d’aigua potable al municipi i també recuperar la mobilitat.

Aquest dijous 21 de gener farà un any del temporal Gloria va provocar un gran nombre de destrosses a la comarca de Girona. L’Ajuntament de Blanes, un dels municipis més afectats, calcula que les reparacions de totes les destrosses ronden els 20 milions d’euros. De tots aquests diners, 1,6 milions són d’inversió municipal. Segons l’Ajuntament, després del temporal es va haver de reparar les canonades d’aigua potable per garantir el subministrament a la població. També es van reparar diverses infraestructures afectades.

El consistori també va actuar en la neteja i reparació de la façana marítima; es va reposar part de la sorra que el mar havia arrossegat fins al passeig marítim, es van eliminar les restes vegetals que hi havia a les platges i es van instal·lar dutxes i altres serveis bàsics. L’Ajuntament de Blanes també va retirar tota la brutícia que s’havia acumulat al voltant del riu Tordera, després de l’augment de cabal que es va originar arran de les pluges.

Els dos ponts sobre la Tordera, que van col·lapsar, ja han estat reoberts

Dels 1,6 milions d’euros de despesa municipal que van representar aquestes actuacions, l’Ajuntament de Blanes encara no ha rebut cap ajuda de les altres administracions. La Generalitat i Adif també van invertir 18 milions d’euros en la reparació d’altres infraestructures afectades durant el temporal; es tracta principalment dels dos ponts sobre la Tordera, que van col·lapsar per culpa de l’augment de cabal del riu.

Adif estrenava aquest desembre el nou pont que recuperava la connexió ferroviària entre Blanes i Malgrat de Mar, mentre que unes setmanes abans la Generalitat també posava en funcionament el pont per a cotxes entre els dos municipis. Ara, des de Ports de la Generalitat també s’estan enllestint les obres de reparació del dic del Port, que va ensorrar-se.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*