Blanes aprova promoure l’habitatge social com a eina per lluitar contra les ocupacions conflictives

Façana de l'Ajuntament de Blanes. Foto: Aj. Blanes
Façana de l'Ajuntament de Blanes. Foto: Aj. Blanes

El darrer ple ordinari de l’Ajuntament de Blanes ple celebrat la setmana passada ha aprovat una moció per promoure l’habitatge social al municipi i lluitar contra les ocupacions conflictives, una problemàtica cada vegada més present a les poblacions de la comarca de la Selva. La moció, presentada per C’s i treballada per tots els grups polítics del consistori, va ser aprovada per unanimitat.

Amb aquesta moció es persegueix promoure l’habitatge social a Blanes de manera que les persones amb menys recursos no hagin de recórrer a l’ocupació com a única sortida per no viure al carrer. I de retruc deixar sense “clients” les màfies que es dediquen a entrar de manera indiscriminada en habitatges buits per després llogar-los a la població més vulnerable.

La moció demana agilitar els procediments judicials perquè els propietaris dels habitatges ocupats il·legalment puguin recuperar la seva propietat el més aviat possible. També es demana un enduriment de les penes per l’ocupació il·legal, especialment quan l’ocupació afecta la convivència entre veïns i quan es constata que l’ocupació afavoreix altres delictes, com el tràfic de drogues o l’explotació sexual.

Una altra qüestió afegida és treballar per negociar amb la SAREB (Societat d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària sorgida fa 8 anys, al 2012) i altres fons voltors, la cessió d’habitatges buits de la seva propietat per tal d’ampliar el parc d’habitatges de lloguer social.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*