Vidreres demana la Creu de Sant Jordi per a la festa del Ranxo

Tres membres de la Comissió del Ranxo de Vidreres preparant les patates abans de tirar-les a l'olla. Foto: ACN - Aleix Freixas
Tres membres de la Comissió del Ranxo de Vidreres preparant les patates abans de tirar-les a l'olla. Foto: ACN - Aleix Freixas

L’Ajuntament de Vidreres ha engegat els tràmits per sol·licitar la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat per a la Comissió el Ranxo. Es tracta de l’entitat que organitza la festivitat més important que celebra el municipi: la festa del Ranxo.

La Creu de Sant Jordi es concedeix cada any a personalitats i entitats que han destactat pels serveis prestats a Catalunya en defensa de la seva identitat o en el terreny cívic i cultural. Des del consistori de Vidreres defensen que la Comissió del Ranxo representa la celebració més destacada de la població i que es remunta al segle XIX. L’alcalde, Jordi Camps assegura que “no hi ha millor manera d’honorar l’esforç i la passió dels ranxers per preservar la nostra festa més especial”.

Precisament, aquest dimarts el municipi va celebrar una nova edició de la festivitat adaptada a la pandèmia. El ranxo va retransmetre en directe la seva cocció i diverses famílies ho van poder seguir i reproduir des de casa. En total, prop d’una cinquantena de persones van participar en el concurs de fotografia impulsat a través de les xarxes socials.

A més, aquesta edició també ha estat solidària. I és que els establiments adherits han venut butlletes de 2 euros per recaptar fons per al Banc dels Aliments. Al darrere de les butlletes hi havia els ingredients necessaris per elaborar un ranxo. Així mateix, també servien per a participar en el sorteig d’una televisió. En total, s’ha venut un miler de butlletes.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*