L’Ajuntament de Lloret de Mar adquirirà part dels terrenys del camí de ronda

Firma del conveni per a l'adquisició dels terrenys del camí de ronda. Foto: Aj. Lloret
Firma del conveni per a l'adquisició dels terrenys del camí de ronda. Foto: Aj. Lloret

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha arribat a un acord per adquirir els terrenys del camí de ronda entre la Platja de Fenals i la Platja de Lloret. Amb aquesta adquisició, es reconeix el bar de Cala Banys com un valor turístic i paisatgístic que cal protegir.

Els terrenys de la finca de Cala Banys i la finca ubicada entre la cala i el castell de Sant Joan seran ara propietat de l’Ajuntament de Lloret. Es tracta de dos terrenys ubicats entre la Platja de Fenals i la Platja de Lloret de Mar afectats pel Projecte actualitzat Camí de ronda.

L’acord a què ha arribat l’Ajuntament i el propietari dels terrenys detalla que l’extensió que passarà a ser municipal és de 1.313,44m². A més, el conveni inclou que l’Ajuntament de Lloret de Mar reconeix el bar de Cala Banys com un valor turístic i paisatgístic que cal protegir. En aquest sentit, doncs, quedarà declarat com Bé d’Interès Municipal. L’acord també detalla que es protegirà les plantes i arbusts existents en l’actual corriol que connecta les zones d’Es Safareig i L’espanyador d’Es Creus.

El projecte del camí de ronda

El Departament de Territori i Sostenibilitat va aprovar definitivament el projecte del camí de ronda entre la platja de Fenals i la platja de Lloret de Mar el desembre del 2019. Aquest projecte es troba inclòs al Pla Operatiu de Reconversió Turística de Lloret de Mar 2015-2020 impulsat per l’Ajuntament de Lloret de Mar, el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, la Generalitat de Catalunya i la Mesa Empresarial de Lloret de Mar. El pressupost total és d’aproximadament 730.000€.

Amb aquest conveni el tram de la Platja de Fenals amb Cala Banys i de Cala Banys amb el castell de Sant Joan passen a domini municipal. Amb tot, queda pendent arribar a un acord amb el propietari de la finca del castell de Sant Joan a la Platja de Fenals.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*