Blanes ha censat i regularitzat 56 colònies de gats en un any i mig

Una de les alimentadores autoritzades a la Colònia de Gats dels Padrets. Foto: Aj. Blanes
Una de les alimentadores autoritzades a la Colònia de Gats dels Padrets. Foto: Aj. Blanes

L’entitat Sa Gatonera, que col·labora amb l’Ajuntament de Blanes, ha censat 56 colònies de gats i ha autoritzat 65 alimentadors en un any i mig. Ara, el conveni entre l’entitat i l’Ajuntament s’ha renovat fins al 2023 fruit de l’èxit del primer any i mig de col·laboració.

L’Ajuntament de Blanes ha renovat el compromís de col·laboració de l’entitat Sa Gatonera per tres anys més: del 2021 al 2023. El primer conveni amb l’entitat es va signar el 7 de juny del 2019 i va finalitzar el desembre del 2020, obrint-se una nova concurrència pública (ja que regula una subvenció econòmica). Després de l’èxit del primer any i mig de col·laboració, s’ha tornat a escollir la mateixa entitat animalista.

Sa Gatonera, al llarg del darrer any i mig, ha regularitzat 56 colònies de gats i ha autoritzat 65 alimentadors es facin càrrec de la seva supervivència. A més, han esterilitzat 90 gats.

El conveni s’amplia fins al 2023

La col·laboració amb l’Ajuntament va néixer per a gestionar adequadament les problemàtiques relacionades amb els animals salvatges urbans, i específicament amb els gats. Amb tot, el juliol del 2018 l’Ajuntament de Blanes va aprovar les bases d’una convocatòria de subvenció de 15.000 euros per a la gestió integral de les colònies de gats pel període 2019-2020. Aquesta convocatòria va culminar amb la signatura d’un conveni amb Sa Gatonera el juny de 2019.

Ara, l’import de la subvenció s’ha ampliat i en aquest període serà de 18.000 €. Aquesta quantitat ha de permetre fer front a les responsabilitats econòmiques amb els gats que l’entitat porta associades.

Sa Gatonera, voluntaris experts en protecció felina

Sa Gatonera són un grup de voluntaris experts en la protecció felina preocupats per la proliferació de gats de carrer a Blanes. L’entitat vol donar una millor qualitat de vida als gats tot gestionant les colònies i alimentant-les. A més, també donen assistència veterinària i en gestionen el cens, les adopcions i l’assistència a gats domèstics abandonats, entre d’altres.

La signatura del nou conveni ha tingut lloc aquest dimecres en un acte encapçalat per l’alcalde, Àngel Canosa, la presidenta de l’entitat, Montserrat López, i la tinenta d’alcalde de Protecció i Benestar dels Animals, Marina Vall-llosada.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*