Un jutjat reconeix el dret dels treballadors fixes discontinus d’un hotel de Lloret a ser inclosos en un ERTO

Treballadors protestant davant l'Hotel Don Juan el 29 d'abril de 2017. Pla mig. Foto: ACN - Gerard Vilà
Treballadors protestant davant l'Hotel Don Juan el 29 d'abril de 2017. Pla mig. Foto: ACN - Gerard Vilà

El Jutjat Social 2 de Girona ha donat la raó a un centenar de treballadors de l’hotel Don Juan de Lloret de Mar i ha reconegut el dret dels treballadors fixes discontinus a ser inclosos dins un ERTO arran de la pandèmia. Després que els empleats interposessin una demanda, la sentència conclou que l’hotel va incomplir la normativa.

Els treballadors de l’hotel Don Juan de Lloret de Mar, amb l’assessorament de la UGT, van interposar una demanda contra l’empresa perquè només va incloure dins l’ERTO aquells que estaven en actiu. Arran de l’estat d’alarma, la direcció de l’hotel va tirar endavant un ERTO que afectava gairebé la totalitat de la plantilla (179 treballadors de 187); però a l’hora de tramitar la sol·licitud al servei d’ocupació de l’Estat, el SEPE, l’empresa tan sols va incloure a la llista aquells treballadors que aleshores tenia donats d’alta a la Seguretat Social.

Als qui eren fixes discontinus i que encara no s’havien incorporat a la feina, se’ls va deixar fora de l’ERTO. En total, com explica la UGT, això va afectar gairebé un centenar de treballadors. A tots ells, segons recull la sentència, l’hotel “els va entregar un certificat individual comunicant-los que no es podrien reincorporar”. L’ERTO al Don Juan de Lloret de Mar va allargar-se durant dos mesos. En concret, des del 15 de març (quan va començar el confinament) fins al 31 de maig.

Una sentència pionera

I ara, el Jutjat Social Número 2 de Girona ha donat la raó a la plantilla. La sentència, de fet, estima íntegrament la demanda interposada pels treballadors. El jutjat recorda que, durant l’estat d’alarma, el govern espanyol va emetre un decret llei que recollia aquest dret per a plantilles com la de l’hotel Don Juan. Amb tot, la sentència conclou que la direcció de l’hotel no va complir la normativa.

Des de la UGT destaquen que aquesta és la primera sentència “d’aquesta naturalesa a tota Catalunya, que reconeix els drets laborals dels fixes discontinus”. Un col·lectiu, precisa el sindicat, que al febrer de l’any passat era de 60.000 persones.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*