L’hospital de Blanes tindrà robots per desinfectar les habitacions

Hospital de Blanes robot de desinfecció
Robots per desinfectar habitacions de coronavirus. Foto: Aj. Blanes

Cinc hospitals catalans, entre els quals l’Hospital de Blanes, tindran els primers robots per desinfectar les habitacions de coronavirus. Els ha fabricat l’empresa danesa UVD Robots, i poden netejar una habitació de mida estàndard en uns 10 minuts, a través de llum ultraviolada. Han estat adquirits per la Comissió Europea.

Un dels centres sanitaris a qui s’ha destinat un dels cinc primers robots arreu de Catalunya és l’Hospital Comarcal de Blanes. També en tindran l’Hospital universitari Josep Trueta de Girona; l’Hospital universitari Joan XXIII de Tarragona; així com l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau i l’Hospital Sant Rafael de Barcelona.

El robot pot desinfectar amb una sola càrrega fins a 18 habitacions. Amb la compra d’aquesta tecnologia l’executiu europeu vol “ajudar als centres hospitalaris per garantir un entorn estèril sense exposar al personal de la neteja”.

Altres 11 països de Unió Europea també tindran aquests robots. Són Eslovènia, Bèlgica, Dinamarca, Alemanya, Estònia, Irlanda, Grècia, Croàcia, Lituània, Luxemburg i els Països Baixos.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*