Santa Coloma de Farners commemora amb òpera el 500 aniversari del naixement de Sant Salvador d’Horta

Sant Salvador d'Horta és molt present a Santa Coloma de Farners. Foto: Aj. Santa Coloma de Farners
Sant Salvador d'Horta és molt present a Santa Coloma de Farners. Foto: Aj. Santa Coloma de Farners

Santa Coloma de Farners commemorarà aquest diumenge el 500 aniversari del naixement de Sant Salvador d’Horta, copatró del municipi, amb un concert d’òpera a l’Auditori. L’actuació musical anirà a càrrec de la mezzosoprano Gemma Coma-Alabert i del pianista Quim Solà.

L’any passat Santa Coloma de Farners va commemorar el 500 aniversari del naixement de Sant Salvador d’Horta, copatró de la ciutat; però la pandèmia de Covid-19 va impedir de fer-ne la celebració. I aquest diumenge l’Auditori Municipal acollirà un concert d’òpera per a recordar la figura de Salvador Pladevall.

L’actuació musical anirà a càrrec de la mezzosoprano Gemma Coma-Alabert i del pianista Quim Solà, sota la presentació de Salvador Roca. A més, el concert ha estat possible gràcies a la col·laboració dels Amics de l’Òpera de Girona.

Òpera per a recordar Salvador Pladevall

El concert d’aquest diumenge constarà de tres grans blocs: òpera barroca (amb Händel i Vivaldi), classicisme (Mozart) i compositors francesos del segle XIX (Bizet, entre d’altres). La mezzosoprano Gemma Coma-Alabert, que ha actuat a teatres d’arreu del món, posarà la veu al recital. Coma-Alabert estarà aquesta temporada al Gran Teatre del Liceu cantant el paper d’Annina a l’òpera Traviata de Verdi i en el Rèquiem de Verdi en el Palau de la Música Catalana. Aquest diumenge l’acompanyarà el pianista Quim Solà, que ja va actuar a l’Auditori al concert de Sant Esteve.

Sant Salvador d’Horta, copatró del municipi

Sant Salvador d’Horta és un personatge de rellevància històrica que va desenvolupar la seva activitat sota l’empara de l’orde franciscà. Tenia un tarannà i una actitud propera als més desvalguts i el seu caràcter combatiu generava molta expectació entre els seus seguidors. Durant segles, Sant Salvador ha estat present de moltes maneres a Santa Coloma de Farners; de fet, molts equipaments i indrets, com l’escola, el parc o la residència, el recorden habitualment o porten el seu nom.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*