Blanes suspèn l’Aplec del Vilar de Setmana Santa i adapta els actes religiosos

Aplec del Vilar
Aplec del Vilar. Foto: Aj. Blanes

Blanes ha hagut d’adaptar els actes religiosos de Setmana Santa per a complir les mesures sanitàries i ha decidit suspendre l’Aplec del Vilar. El Diumenge de Rams es farà amb aforaments limitats als temples i hi haurà una processó estàtica durant tres dies.

L’any passat Blanes no va poder fer cap acte de Setmana Santa a causa de la pandèmia de Covid-19. Enguany, en canvi, alguns dels actes religiosos s’han pogut adaptar a les restriccions actuals. Tot i això, el tradicional Aplec del Vilar s’ha hagut de suspendre. La benedicció del Diumenge de Rams, que tindrà lloc aquest diumenge 28 de març, restringirà la participació als aforaments que hi hagi a l’interior dels tres temples on es fan cada any. A més, es controlaran els accessos i sortides per a evitar aglomeracions.

Processó estàtica per a complir amb les mesures sanitàries

D’altra banda, la Comissió de Processons de la Parròquia Santa Maria ha preparat una opció alternativa a les tradicionals processons, que consistirà en una processó estàtica. Es tracta d’una exposició oberta al públic que s’allotjarà a l’interior de la Parròquia Santa Maria durant tres dies: des del divendres 2 d’abril fins al diumenge dia 4. Allà s’hi instal·laran tots els passos de Setmana Santa en l’ordre habitual de la processó del Divendres Sant. L’accés serà gratuït, però caldrà demanar cita prèvia.

Pel que fa a la Processó de Diumenge de Resurrecció, que s’hauria de fer el 4 d’abril, l’únic element que es podrà fer és el Cant de l’Àngel, interpretat per un infant quan les dues imatges de la processó es troben a la Plaça dels Dies Feiners. Enguany l’única opció serà gaudir-ne en les dues ocasions en què es fa de manera habitual a l’interior de la Parròquia Santa Maria.

Cancel·lació de l’Aplec del Vilar

Per a evitar aglomeracions a l’ermita, l’Obreria del Vilar ha acordat suprimir l’Ofici al Santuari del Vilar per celebrar-lo a les esglésies de les seves respectives comunitats. Una reproducció de la imatge de la Mare de Déu del Vilar que cada parròquia venera tindrà un lloc destacat al presbiteri el 6 d’abril, dia en què s’hagués celebrat.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*