Santa Coloma de Farners formarà part d’un projecte de rehabilitació energètica

Representants dels sis municipis han presentat el projecte GiDomus davant els mitjans. Foto: Aj. Santa Coloma de Farners
Representants dels sis municipis han presentat el projecte GiDomus davant els mitjans. Foto: Aj. Santa Coloma

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners formarà part de GiDomus, un nou projecte de rehabilitació energètica a la demarcació de Girona. El projecte, impulsat per l’Ajuntament d’Olot i la Fundació EuroPACE, replica el model GarrotxaDomus amb l’objectiu d’estendre l’acompanyament gratuït en matèria de rehabilitació energètica.

GiDomus neix per a impulsar l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables als habitatges gironins. Es tracta d’una iniciativa que replica el model GarrotxaDomus amb la voluntat d’estendre l’acompanyament tècnic, administratiu i financer gratuït en matèria de rehabilitació energètica. L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners s’ha sumat a la iniciativa juntament amb cinc municipis gironins més.

El projecte compta amb el suport i finançament de la Comissió Europea, que hi ha aportat 60.000 euros per cobrir les despeses de la fase de disseny. També té el suport de l’Institut Català d’Energia (ICAEN). De fet, la proposta GiDomus va ser una de les dues úniques propostes acceptades a la convocatòria European City Facility (EUCF) procedents de l’estat espanyol.

Sis municipis se sumen a GiDomus

Les capitals de comarca funcionaran com a nucli o oficina energètica central. En aquest sentit, oferiran suport i assessorament relacionat amb l’eficiència energètica, energies renovables, optimització de la factura energètica o reducció del consum a la llar. Per a fer-ho possible, els sis municipis participants han signat un conveni conjunt que preveu formalitzar la col·laboració entre els diferents ajuntaments i la Fundació EuroPACE, encarregada de coordinar, gestionar i executar els treballs.

En concret, el programa aposta per solucions d’eficiència energètica adreçades a millorar la sostenibilitat, reduir la factura energètica, millorar la qualitat de vida de la ciutadania, fer possible l’autoconsum a través d’energies renovables, aconseguir habitatges intel·ligents i millorar l’accessibilitat i seguretat de les llars.

A més de Santa Coloma de Farners, els municipis de Banyoles, La Bisbal d’Empordà, Ripoll i Salt també formaran part de GiDomus. Tot i això, la voluntat és que el projecte es pugui estendre arreu del territori català, més enllà de les comarques gironines.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*