L’Ajuntament de Lloret busca pisos de lloguer per al programa Reallotgem

Ajuntament de Lloret de Mar. Foto: Aj. Lloret
Ajuntament de Lloret de Mar. Foto: Aj. Lloret

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha fet una crida per a buscar pisos de lloguer en el marc del programa Reallotgem. És una iniciativa destinada a famílies amb proposta favorable de la Mesa d’emergències de Catalunya que esperen un reallotjament.

Lloret de Mar busca propietaris que vulguin posar els seus immobles a disposició del projecte “Reallotgem”. Es tracta d’un programa a partir del qual la Generalitat signarà un contracte de lloguer amb la propietat i abonarà les primeres 18 mensualitats de lloguer per avançat. A més, també garantirà el pagament del lloguer durant el temps que dura el contracte.

El programa Reallotgem es destina a famílies amb proposta favorable de la Mesa d’emergències de Catalunya que esperen un reallotjament. En concret, l’objectiu és oferir lloguers de llarga durada per a famílies que han perdut l’habitatge, es troben en situació d’extrema vulnerabilitat o tenen una necessitat urgent per disposar d’un lloc on viure. A Catalunya hi ha 1.700 persones que tenen un informe favorable de la Mesa d’Emergències i estan pendents de reallotjament.

Es preveu llogar entre 1.300 i 1.500 pisos

El programa Reallotgem compta amb un pressupost de 21 milions d’euros i la Generalitat preveu llogar entre 1.300 i 1.500 pisos arreu de Catalunya. Les famílies allotjades hi viuran en cessió d’ús i pagaran entre un 10 i un 18% de l’import del lloguer en funció dels seus ingressos.

Per adherir-se al projecte el preu del lloguer haurà de complir amb la Llei de regulació de preus del lloguer. A més, haurà de disposar de cèdula d’habitabilitat vigent, estar en condicions que permetin ser ocupats de manera imminent i tenir d’alta subministraments. En cas contrari, també poden disposar dels butlletins necessaris per a poder-los donar d’alta. Els habitatges també han de tenir una superfície màxima útil de 90 m².

L’Agència de l’Habitatge formalitzarà un contracte d’arrendament amb la propietat de l’immoble d’una durada mínima de cinc anys (o set anys, si el propietari és persona jurídica). 

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*