Alerten de la proliferació de gossos sentinella en cases ocupades amb plantacions de marihuana

Plantació marihuana
Una plantació de marihuana desmantellada a Vallcanera el 2016. Foto: CME - ACN

Els alcaldes de la comarca de la Selva alerten de la proliferació de gossos sentinella que vigilen cases ocupades i que serveixen per cultivar marihuana. El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, explica que aquestes persones entren en els habitatges –molts d’ells segones residències- instal·len la plantació, bloquegen les entrades amb cadenats i deixen un gos de raça potencialment perillosa vigilant la finca.

“Són gossos que en diuen perillosos, que no ho són, però que els fan servir per aquestes cases ocupades per fer les plantacions i el sistema sempre és el mateix. Posen aquests animals sentinella perquè no s’hi acosti ningú i posteriorment fan la plantació. Van un cop al dia per cuidar la plantació i a vegades donar de menjar aquests gossos. I això provoca molèsties, a vegades aquests gossos s’escapen i generalment són gossos que semblen agressius”.

Balliu assenyala que molts cops es troben que l’animal és dòcil però en d’altres provoca molèsties als veïns. El president del Consell lamenta “les dificultats de la llei” per poder actuar contra aquestes persones i assenyala que per poder atendre l’animal l’única manera és fer-ho fora de la finca.

El president comarcal va traslladar aquesta problemàtica a la reunió que van fer amb representants del Ministeri de l’Interior, a qui van demanar mesures per poder aturar aquest tipus d’ocupació que es produeix especialment en zones residencials de la comarca.

Si no és al carrer no s’hi pot fer res

La realitat és que aquests gossos passen moltes hores sols, ja que els amos només s’hi acosten puntualment a controlar la plantació. Això fa que no estiguin alimentats com pertoca ni rebin les atencions adequades. Des de l’Àrea de Sostenibilitat del Centre d’Acollida d’Animals de la Selva (CAAS) expliquen que “no poden fer res” si la bèstia no és al carrer o se la veu amb signes evidents de maltractament o desnutrició.

“Nosaltres no podem entrar en una casa encara que estigui ocupada per recollir un gos. Només podem esperar que s’escapi i un cop al carrer sí que és competència nostra”, assenyala el cap del Sostenibilitat del CAAS, Miquel García.

Garcia assenyala que tots aquests gossos, tot i que no compten amb l’atenció deguda com una bona alimentació o tractaments per eliminar els paràsits, “no arriben al CAAS amb símptomes d’haver estat maltractats físicament”.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*