El Govern manté el confinament comarcal a partir de dilluns

Un control dels Mossos d'Esquadra durant el confinament comarcal
Un control dels Mossos d'Esquadra durant el confinament comarcal. Foto: Anna Ferràs - ACN

El Govern ha decidit finalment mantenir el confinament comarcal a partir del dilluns, que és quan vencia l’última resolució. Segons ha pogut saber l’ACN, tot i que hi ha hagut debat sobre si obrir el confinament per vegueries o regions sanitàries, finalment s’ha decidit optar de moment per mantenir la situació actual i se seguirà estudiant en els propers dies.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Sàmper ha explicat que des de fa dies s’estan estudiant possibles noves demarcacions territorials diferents de les comarques que permetin prendre decisions en funció del territori i tenint en compte la seva situació epidemiològica. Com a exemple per impulsar un confinament “diferent” del comarcal ha parlat del cas de les Terres de l’Ebre, una regió que té “molt controlada” la pandèmia. “Es pot generar una injustícia volent que les mesures siguin iguals (que a la resta del territori)”, ha afirmat.

Sàmper també ha descartat un confinament metropolità específic per a Barcelona i ha assegurat que el que s’està estudiant és quin és el millor espai territorial “generalitzat” per no fer diferències. Sobre les dificultats que pot comportar per a la gent entendre els límits de les vegueries o les regions sanitàries a l’hora de desplaçar-se, ha admès que caldrà fer “molta pedagogia”. Amb tot, ha afegit que la possible solució serà millor per a la població perquè seria un espai més esponjat i la gent es podria moure més.

Un 12% de les multes ja s’han cobrat
El conseller en funcions també ha apuntat que almenys un 12% de les multes posades per saltar-se les restriccions des de l’inici de la pandèmia ja s’han cobrat a dia d’avui. Sàmper ha admès el ritme “lent” en el cobrament, però s’ha mostrat convençut que totes es cobraran i que no hi ha “riscos” que prescriguin. Segons ha dit, es va contractar advocats i personal administratiu per accelerar el procés de tramitació de les sancions.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*