La Diputació presenta els 79 productes guanyadors del segell Girona Excel·lent

La Diputació presenta els guanyadors de la quarta edició de Girona Excel·lent. Foto: Diputació de Girona
La Diputació presenta els guanyadors de la quarta edició de Girona Excel·lent. Foto: Diputació de Girona

Un total de 79 productes de 51 empreses de les comarques gironines han obtingut el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent. Les set jornades de tast s’han fet a les instal·lacions del Foodlab – Centre d’Innovació Gastronòmica de Riudellots de la Selva.

La quarta edició del concurs per obtenir el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent de la Diputació de Girona ja té guanyadors: 79 productes, elaborats per 51 empreses de les comarques gironines. En els dos anys de durada del programa, els productes seleccionats podran utilitzar la marca Girona Excel·lent. Per tant, es beneficiaran d’accions de promoció i difusió i també gaudiran de serveis de formació i de treball en xarxa empresarial.

El president de la Diputació, Miquel Noguer, ha dit que els guanyadors del segell s’anuncien en “un moment agredolç per al sector agroalimentari”. En aquest sentit, ha destacat que “la situació generada per la pandèmia ha fet que reivindiquem més allò que és nostre, l’origen, la tradició i la qualitat”.

Tast a cegues a Riudellots de la Selva

Els tasts a cegues són la metodologia per valorar i escollir els productes guanyadors. Se’n valora l’aspecte, l’aroma, el gust i l’harmonia. En aquesta quarta edició, hi han participat 41 tastadors representatius del sector agropecuari, la gastronomia i la restauració. Les set jornades de tast han tingut lloc, durant el març, a les instal·lacions del Foodlab – Centre d’Innovació Gastronòmica de Riudellots de la Selva.

A cada sessió s’ha convidat sis especialistes vinculats a la ciència, l’enginyeria, la recerca, la comunicació gastronòmica, la docència, la restauració, el món del vi, la cuina i el comerç d’exquisideses. Els directors tècnics i gastronòmics dels tasts són Salvador Garcia Arbós i Pep Nogué. Enguany, a més, els tasts es van haver d’anul·lar dues vegades, fins que es van poder garantir les mesures anti-Covid.

La Diputació va crear el segell Girona Excel·lent l’any 2014 amb l’objectiu de donar suport al sector agroalimentari de la demarcació i, en concret, impulsar-ne, fomentar-ne i difondre’n els productes.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*