Presenten un llibre sobre el santuari de Sant Grau de Tossa

Portada del llibre "El santuari de Sant Grau de Vallpresona". Foto: Aj. Tossa
Portada del llibre "El santuari de Sant Grau de Vallpresona". Foto: Aj. Tossa

David Moré i Mario Zuchitello presenten el llibre “El santuari de Sant Grau de Vallpresona (Tossa). Més de sis-cents anys de talaia espiritual i social de la comarca”. La presentació es farà aquest diumenge.

El Centre d’Estudis Tossencs, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tossa, la Diputació de Girona i l’Institut Ramon Muntaner, ha promogut l’edició d’una nova monografia que porta per títol “El santuari de Sant Grau de Vallpresona (Tossa). Més de sis-cents anys de talaia espiritual i social de la comarca”. Es tracta de l’obra dels historiadors David Moré i Mario Zucchitello. 

Sant Grau se situa a uns 400 metres d’alçada, enmig d’una zona boscosa d’alt interès natural i paisatgístic. En aquest indret, el 9 d’agost de 1408 els prohoms de Tossa van demanar permís al bisbe de Girona per construir-hi una capella en honor de sant Grau. Es va crear així un nou lloc de culte on, des de llavors i fins als nostres dies, s’ha mantingut viva la devoció al sant, copatró de Tossa amb sant Ramon de Penyafort.

L’any 1798 el santuari va patir la Guerra del Francès. Va ser reconstruït el 1882 per iniciativa del negociant tossenc Grau Rodés Moré, que en va costejar l’obra.

La presentació del llibre es farà aquest diumenge 9 de maig a les 5 de la tarda davant del santuari de Sant Grau. La presentació anirà a càrrec de l’arxivera municipal de Llagostera, Marta Albà, i comptarà amb la presència dels autors.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*