5.000 persones visiten a Blanes la reproducció de la Nao Victòria

Nao Victoria a Blanes. Foto: Aj. Blanes
Nao Victoria a Blanes. Foto: Aj. Blanes

Expectació a Blanes per visitar la Nao Victòria, una reproducció de la primera embarcació que ara fa 500 anys va ser la primera en fer la volta al món. El vaixell va atracar a Blanes la setmana passada i, des de llavors, l’han visitat més de 5.000 persones. De fet, s’havia de quedar fins diumenge però el mal temps al Golf de Lleó ha fet que l’embarcació hagi quedat atracada al port de Blanes fins aquest dimecres.

Segons Pedro Giménez, responsable de la gira pels ports i director del Projecte Nao Victòria, l’estada a Blanes –la única que haurà fet arreu de comarques gironines- “ha estat 100% satisfactòria”.

La Nao Victòria va realitzar entre el 1519 i 1522 la primera volta al món capitanejada per Magallanes i Elcano. Aquella expedició va ser llavors tota una aventura. Van navegar 78.000 quilòmetres, és a dir: 32.000 milles nàutiques. Ara, la seva escala a Blanes forma part de la gira internacional que s’està fent durant el 2019 per diversos ports del Mediterrani.

Aquest ha estat un dels principals al·licients que ha marcat la cinquena edició del ‘Marina Day’ que va tenir lloc al Club de Vela Blanes el passat dissabte 8 de juny, enguany dedicada al medi ambient. Al llarg del dia es van fer altres activitats com una master class de zumba l’aire lliure, sortides amb caiac i paddle surf gratuïtes i la celebració del Campionat de Catalunya Special Olympics de la Federació Catalana de Vela Lleure Acell Special Olympics.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*