5.000 persones a la 35a Caminada Popular Nit de Sant Bonós de Blanes

35 Caminada Popular Nit de Sant Bonós de Blanes. Foto: Javier Calvete
35 Caminada Popular Nit de Sant Bonós de Blanes. Foto: Javier Calvete

La 35 edició de la Caminada Popular Nit de Sant Bonós de Blanes ha reunit aquest dissabte a la nit gairebé 5.000 persones. Els corredors i caminants de totes les edats han completat el recorregut d’uns vuit quilòmetres -que passa per diversos barris del municipi blanenc- en un ambient lúdic i festiu. I molts d’ells remullats per l’aigua que els veïns llençaven des dels seus domicilis.

La caminada popular Nit de Sant Bonós de Blanes no té un caràcter competitiu però pel seu recorregut -amb baixades i pujades pronunciades, la seva curta distància i les dates que se celebra, just abans de començar la temporada. l’aprofiten molts corredors professionals per entrenar-se.

És el cas de l’atleta blanenc Buba Sabaly, que ha estat el primer en arribar amb un temps de poc més de 26 minuts, repetint la mateixa posició de fa dos anys. Sabaly és Campió de Catalunya en la prova dels 3.000 metres obstacles, i sots campió d’Espanya en aquesta mateixa modalitat.

El segon en arribat ha estat l’atleta olímpic de Lloret de Mar, José Luis Blanco.  Aquest 2018 és el vuitè cop que José Luis Blanco participa a la Sant Bonós: en sis edicions ha estat primer (1994, 1995, 2012, 2013, 2014 i 2015), i en les altres dues segon.

Caminada solidària

La Caminada Popular Nit de Sant Bonós de Blanes també té una vessant solidària. Els participants poden fer una aportació voluntària de 50 cèntims amb la inscripció, un import que es destina a entitats sense ànim de lucre que escull el Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes. Enguany, les aportacions voluntàries (1.110 euros) s’ha destinat a la Plataforma de Dones de Blanes i a l‘Associació de Dones Artesanes de Blanes.

La caminada és un dels esdeveniments de l’estiu de Blanes que atrau un major nombre de participants després del Concurs Internacional de Focs d’Artifici del juliol. L’any passat es va suspendre en senyal de dol pels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*