582 participants en les votacions dels pressupostos participatius de Sant Hilari

L'adequació del camí fins a Cal Sastre guanya els pressupostos participatius de Sant Hilari 2020
L'adequació del camí fins a Cal Sastre guanya els pressupostos participatius de Sant Hilari 2020. Foto: Aj. Sant Hilari

Un total de 582 persones han participat en la fase de votacions dels pressupostos participatius de Sant Hilari. El passat diumenge 23 d’agost va finalitzat la fase de votació dels projectes finalistes i la opció més votada ha estat adequar un camí peatonal i segur fins a la urbanització de Cal Sastre. El segon projecte que més suport ha obtingut ha estat l’adequació de la plaça Moragues però no es podrà executar perquè el projecte guanyador s’emporta una bona part del pressupost disponible: 35.000 dels 50.000 euros.

Per tant, segons el reglament, s’executarà el següent projecte el pressupost del qual permeti fer una inversió total de 50.000 euros. En aquest cas serà l’automatització de les pilones del camí segur, que s’ha estimat que tindrà un cost de 14.000 euros.

Des de l’Ajuntament destaquen el nivell de participació de l’edició dels pressupostos participatius d’enguany. De fet, ha estat la que més implicació ha tingut per part de la ciutadania des que es va iniciar el projecte ara fa quatre anys. En total, s’han proposat 21 projectes dels quals 11 han passat a la fase de votació.

De les 582 persones que han votat la majoria (499) ho han fet per internet i la resta presencialment. En total s’han emès 727 vots, ja que cada persona podia votar més d’un projecte.

Des de la Regidoria de Participació han fet una “molt bona valoració” de les dades. Destaquen que el percentatge de participació ha estat del 12.5%, una xifra molt superior a l’assolida per la majoria de municipis en processos similars i que es solen situar entre el 3 i el 6% de participació.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*