La quinzena intercultural a Blanes s’enceta amb un documental de Javier Bardem

quinzena intercultural a blanes

El passat 10 de juny, al municipi de Blanes, es va iniciar la “Quinzena Intercultural”, que durarà fins al proper 24 de juny. La primera de les activitats que inclou l’ampli programa que ofereix aquests dies, ha estat l’exposició L’Europa de les portes tancades.

Aquesta exposició, que ha estat cedida per la seu del Col·legi de Periodistes, inclou diverses obres publicades en premsa escrita per l’il·lustrador Joan Antoni Poch (JAP). Aquest critica, a través d’un humor marcadament àcid, les contradiccions de la Unió Europea davant el fenomen de la immigració. A més dels dibuixos, també hi ha plafons amb dades sobre la crisi dels refugiats.

La inauguració de l’exposició, es va completar dia 11 de juny amb la projecció del film que va guanyar el Premi Goya a la millor pel·lícula documental de l’any 2012. Es tracta de l’obra “Hijos de las Nubes, la última colonia”, produïda i protagonitzada per Javier Bardem, i que tracta l’agitació política que va esclatar al nord d’Àfrica fa set anys, així com la responsabilitat que tenen les potències occidentals.

Per tant, aquest film se centra en la situació del Sàhara Occidental, la darrera colònia africana que, segons les Nacions Unides, és responsabilitat directa de l’estat espanyol, i que espera que s’organitzi el referèndum per la seva independència des de fa dècades. El documental està narrat en forma de viatge personal de Bardem, que és qui guia als espectadors pel camí de la diplomàcia mundial i la terrible realitat d’un poble abandonat a la seva sort.

Val a dir que, tant la inauguració de l’exposició com la presentació del documental, van comptar amb la presència de l’alcalde de Blanes en funcions, Mario Ros, també per la presidenta del Col·lectiu de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís, Fina Martínez, i d’altres membres de l’entitat i de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social.

La Quinzena Intercultural acull fins a un total de 18 activitats

Durant aquests dies, la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social ha organitzat diferents activitats, que han comptat amb la col·laboració del Servei de Primera Acollida, l’Àrea d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, l’Àrea de Joventut, el Casal Cívic Benet de Ribas i diverses institucions i entitats de Blanes vinculades a aquests àmbits.  L’àmplia agenda d’activitats d’aquests dies, es pot consultar a través de la pàgina web de l’Ajuntament.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*