Absolen dos dels detinguts a Arbúcies i Santa Coloma acusats de finançar Estat Islàmic

L’Audiència Nacional ha absolt dos dels tres germans detinguts a Arbúcies i Santa Coloma de Farners entre el 2016 i 2017 acusats de finançar Estat Islàmic, segons avança l’Agència Catalana de Notícies (ACN) i recullen diversos mitjans.

El tribunal també ha comdemnat el tercer germà a una pena de tres anys de presó, a pagar una multa de 7.000 euros, a cinc anys de llibertat vigilada i a pagar un terç dels costos del judici. Els tres anys de presó, però, ja els ha complert donat que va ha estat en presó preventiva fins la celebració del judici, que s’ha fet a primers d’octubre. Els altres dos van ser posats en llibertat l’1 d’agost del 2017.

La sentència conclou que el germà comdemnat sabia que un altre germà havia marxat a Síria per combatre amb l’Estat Islàmic. També considera que quan feia els enviaments de diners només ell -i no els altres dos germans- eren conscients que “si més no parcialment” podrien servir per finançar el grup terrorista. Tot i això, la comdemna imposada és la mínima perquè no s’ha pogut acreditar que els diners acabessin servint per activitats terroristes però sí per la subsistència del germà que es va integrar a Estat Islàmic.

La defensa ha anunciat que demanarà una indemnització per als dos germans absolts pel temps que van ser empresonats. També ha anunciat que recorrerà la comdemna del tercer davant del Suprem.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*