L’Ajuntament de Caldes talla la llum a disset cases ocupades

Tall elèctric cases ocupades Caldes. Foto: Aj. Caldes
Tall elèctric cases ocupades Caldes. Foto: Aj. Caldes

L’Ajuntament de Caldes de Malavella ha posat en marxa un operatiu per tallar el subministrament elèctric a disset cases ocupades del municipi. Es tracta d’una actuació que s’ha dut a terme a cinc urbanitzacions del municipi -Aigües bones, el Llac del cigne, Can Carbonell, Malavella parc i Can Solà- i en el que han participat efectius de la Policia Local, Mossos d’Esquadra i tècnics d’Endesa. Per la setmana vinent hi ha previst que es talli el subministrament d’aigua a aquestes vivendes.

L’alcalde de la població, Salvador Balliu, ha explicat als mitjans de comunicació que les cases a les que avui s’ha tallat el subministrament elèctric estan ocupades per persones que no treballen i que generen problemes de convivència.

“Són gent que no segueixen el protocol. Ni treballen ni van als serveis socials. Encara no sabem de què viuen i viuen bé. Sobretot de plantacions i ho tenen tot enganxat, tant si és llum com aigua. Són uns talls que hem pactat amb Endesa per a totes les cases que estan ocupades i que no segueixen aquest protocol establert per l’Ajuntament de Caldes. En aquests moments el que estem fent és que Caldes diu prou. Estem cansats d’aquests ocupes que ens aporten aquestes situacions de problemes, de mala convivència amb els veïns i que se salten totes les normes de convivència. Música, crits, sorolls, baralles etc. Aquesta gent no la volem a Caldes. Són malvinguts”.

L’alcalde també ha explicat que la majoria de cases ocupades eren propietat de persones que les van perdre amb la crisi econòmica i que després van anar a parar a mans dels bancs. Balliu assegura que “hi ha gent que ocupen dos o tres i fins i tot canvien de casa” i afegeix que “la llei hauria d’ajudar a la gent necessitada pero no a aquests elements. Hi ha gent que ocupa i va als serveis socials. Som capaços d’entendre-ho tot. El que no entenem és aquesta mala convivència”.

Salvador Balliu també ha avançat que per la setmana vinent hi ha prevista una reunió entre les policies locals de Caldes de Malavella, Cassà de la Selva i Llagostera per tal de portar a terme controls conjunts i intercanviar informació. També ha confirmat que el conseller d’Interior Miquel Buch es reunirà amb els alcaldes de la Selva el proper 18 de febrer al Consell Comarcal.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*