L’Ajuntament de Lloret nega que les plaques dels HUT hagin fet augmentar els robatoris

Ajuntament de Lloret de Mar. Foto: Aj. Lloret
Ajuntament de Lloret de Mar. Foto: Aj. Lloret

El regidor de Seguretat Ciutadana de Lloret de Mar, Jordi Sais, ha negat que les plaques identificatives dels habitatges d’ús turístic (HUT) de la població hagin fet augmentar els robatoris en aquests habitatges. En declaracions a Nova Ràdio Lloret, Sais assegura citant fonts policials que “el nombre de robatoris s’ha incrementat dins de la normalitat per l’època de l’any”.

El regidor també ha negat que aquestes plaques, que són obligatòries per als habitatges d’ús turístic de Lloret, siguin la causa de l’augment de robatoris i creu que “aquests rètols aporten beneficis a tots els sectors”. Sais, a més, ha retret a la plataforma que hagi fet la denúncia a través dels mitjans de comunicació sense posar-se en contacte amb l’Ajuntament.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, però, discrepa. Assegura que, segons fonts policials, el nombre de robatoris s’ha incrementat dins de la normalitat per l’època de l’any en què estem i nega que tingui cap relació amb el fet d’obligar als HUT a posar una placa que els identifiqui. En aquest sentit, el regidor està convençut que aquests rètols aporten beneficis a tots els sectors.

Denúncia de la plataforma

Aquest dimarts diversos mitjans de comunicació han publicat que la Plataforma d’Habitatges d’Ús Turístic de Lloret de Mar ha denunciat que l’obligatorietat de tenir plaques identificatives a les façanes ha fet incrementar els robatoris.

Argumenten que el fet d’indicar clarament que es tracta d’un habitatge destinat a allotjar persones durant les seves vacances, és un atractiu per als lladres, una preocupació que també s’ha mostrat des de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava – Pirineu de Girona.

Les dues entitats han explicat en un comunicat que aquest estiu s’han detectat 28 robatoris i dos intents més.

La proposta de la plataforma passa per crear una base de dades telemàtica per identificar els habitatges en lloc d’assenyar-los públicament. Pel que fa a l’augment de robatoris, des de la plataforma asseguren que els Mossos d’Esquadra els han confirmat un augment dels robatoris en els habitatges d’ús turístic.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*