L’Ajuntament de Vilobí retira la pancarta dels presos per la denúncia d’un veí

L'Ajuntament de Vilobí retira la pancarta del presos per la denúncia d'un veí. Foto: Aj. Vilobí
L'Ajuntament de Vilobí retira la pancarta del presos per la denúncia d'un veí. Foto: Aj. Vilobí

L’Ajuntament de Vilobí d’Onyar ha retirat de la façana de l’edifici consistorial la pancarta que demanava la llibertat dels presos independentistes i els llaços grocs. Ho ha fet a instàncies de la Junta Electoral de zona, que ha rebut una denúncia anònima d’un veí.

En un comunicat publicat a la pàgina de Facebook de l’Ajuntament, l’equip de govern (GMI)  manifesta estar “indignat per la manera com s’ha actuat, d’amagat i amb mala fe, però creu que la voluntat de la ciutadania és ferma i no es deixarà intimidar per denúncies cobardes”.

L’alcaldessa de la població, Cristina Mundet (GMI), ha dit a laselva360 que “una denúncia cara a cara com a mínim és digna”. Ha afegti que al consistori no tenen “cap constància” que ningú hagi manifestat que no li agrada la pancarta. “Ningú ho hadit ni en cap ple, ni amb cap instància, ni per cap altra via, tot i que ens podem imaginar qui ha estat”, diu l’alcaldessa.

Preguntada per l’argument que defensen els constitucionalistes sobre el respecte a la neutralitat de les administracions públiques, Mundet diu que “no creiem que una pancarta en favor de la llibertat dels presos polítics vulneri la neutralitat de les administracions públiques. Aquesta petició va més enllà. I tampoc vulnera la neutralitat de l’espai públic. Això de que l’espai públic ha de ser neutral és discutible perquè contínuament estem veient pancartes i cartells de tot tipus i ningú diu res. Ara, quan es tracta d’ideologia independentista, sí”.
“En el fons, tots sabem que les pancartes es fan retirar perquè alguns dels presos van a les llistes electorals” ha afegit.

La pancarta i els llaços grocs han estat retirats aquest divendres per la tarda. Recentment, Blanes també va retirar la mateixa pancarta de la façana de l’Ajuntament arran d’un informe desvaforable del secretari municipal.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*