L’AMPA de l’escola Sant Salvador d’Horta de Santa Coloma vol continuar gestionant el menjador

Pancarta escola Sant Salvador d'Horta
Pancarta escola Sant Salvador d'Horta. Foto: laselva360

Ja fa setmanes que llueixen dues pancartes davant de l’escola Sant Salvador d’Horta de Santa Coloma de Farners amb el missatge “Amb el menjador no s’hi fa negoci”. És el lema de la Coordinadora d’AMPAs i AFAs de Catalunya, en peu de guerra contra la Generalitat per la decisió de treure a concurs públic la gestió dels menjadors escolars. I l’AMPA de l’escola Sant Salvador d’Horta s’hi ha afegit a aquesta reivindicació.

Des de l’AMPA de l’escola colomenca expliquen a laselva360 que “fa 30 anys que gestionem de forma directa el menjador i les activitats extraescolars i la nostra intenció és seguir així”. Argumenten que amb aquest model “tots els diners es queden a l’escola i no hi ha tercers que es puguin endur aquest benefici”.

Entre els arguments per continuar amb la gestió directa també apunten a la qualitat del menjar. “El Consell Comarcal sempre ens ha dit que no baixarà la qualitat i que es continuarà cuinant a l’escola. Però els proveïdors no serien els mateixos que ara, ja que es farien càrrec empreses molt grans que estan preparades per assumir aquesta distribució”. Actualment l’AMPA de l’escola compra els aliments a productors locals.

Pel que fa al preu dels menús, amb una licitació del servei aquest també quedaria fora del control de les AMPAS, segons expliquen des de la Coordinadora d’AMPAs i AFAs de Catalunya.

Per altra part, afegeixen que, durant tot el temps que han estat gestionant el menjador de l’escola, s’han fet inversions de les quals ara se n’aprofitaria una empresa externa, que només hauria d’assumir el cost de les eventuals reparacions.

Una altra qüestió que preocupa als pares i mares és el consum d’aigua i electricitat, que actualment paga l’Ajuntament. “Estem en una situació en la que una empresa privada obtindria un benefici amb un recurs públic”, diuen.

Obligats per la Llei de Contractació Pública

La licitació del servei dels menjadors escolars que ara es vol dur a terme es basa en la Llei de Contractació pública del 2017. En el cas de l’escola Sant Salvador d’Horta, el marc legal de la gestió directa del menjador i les activitats que es fan fora de l’horari lectiu és un conveni entre l’AMPA i el Consell Comarcal de la Selva que, segons els pares i mares, ara l’ens comarcal no vol prorrogar per convocar un concurs al que puguin optar diferents empreses.

Des de l’entitat, però, deixen molt clar que “no és que el Consell ens vulgui treure el menjador, sinó que ho han per aplicar la llei. Hem mantingut reunions amb ells per mirar de trobar un punt d’equilibri que ens permeti continuar com fins ara, però no tenim instruments legals”.

Des de l’AMPA s’han adreçat per carta al Departament d’Educació de la Generalitat per tal de demanar que es “desvinculi el menjador de l’Escola Sant Salvador d’Horta del procés de licitació de menjadors engegat amb la realització d’una pròrroga de la cessió de la gestió”. Aquesta pròrroga seria vigent, segons apunten, fins que la Generalitat aprovi un Decret Llei específic per a la gestió dels menjadors escolars.

Per la seva part, des del Consell Comarcal de la Selva expliquen que no poden atendre la demanda de pròrroga del conveni que fins ara es feia servir per donar cobertura legal a la gestió directa del servei de menjador de l’escola perquè “és un frau de llei”.

Fonts de l’ens comarcal han explicat a laselva360 que “la llei és molt clara en aquest sentit i nosaltres estem obligats a aplicar-la”. “Ara bé, si finalment la Generalitat aprova un Decret que regula específicament els menjadors escolars, nosaltres estarem encantats d’acollir-nos”, afegeixen.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*