Arbúcies demana ajuda per afrontar la factura del Glòria

Entrada a la població d'Arbúcies
Entrada a la població d'Arbúcies

L’Ajuntament d’Arbúcies ha demanat ajuda als governs de la Generalitat i de l’Estat per fer front a les despeses generades pel temporal Glòria. La factura ascendeix a 1,3 milions d’euros, un 20% de tot el pressupost del consistori.

L’alcalde Pere Garriga ha explicat que la major part de l’aigua que el temporal va deixar al Montseny va anar a parar a la vall d’Arbúcies i això va generar greus destrosses.

Garriga diu que sense aquests ajuts es fa molt díficil torna a la normalitat:

“Sense aquestes ajudes, sense la possibilitat de que per part dels governs de les administracions supralocals ens vinguin a donar un cop de mà és molt difícil que poguem arranjar-ho tot. És molt difícultós que poguem tornar a la normalitat. Estem tots retallant pressupostos. Estem tots derivant diners d’altres partides cap a pagar les factures sobretot derivades del Glòria, que és el que va fer més mal de tot. I això és insostenible, és inaguantable. Perquè al final ja no saps com Ajuntament d’un poble d’interior de 7.000 habitants, no saps que més retallar ni que més treure”.

L’alcalde arbucienc també ha criticat la lentitud de la Generalitat i l’Estat i dubta de si realment els ajuts acabaran arribant. També ha reconegut que, fins ara, l’única administració supramunicipal que els ha ajudat ha estat la Diputació de Girona.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*