Aspronis i la Fundació Montseny Guilleries, entre les fundadores de Iura

Presentació Iura
Presentació Iura. Foto: Comunica

10 entitats de les comarques gironines s’han unit amb l’objectiu de defensar els drets de les persones amb dispacitat intel·lectual i millorar la seva qualitat de vida i la de les seves famílies. Ho han fet sota el nom d’Iura -que significa ‘dret’ en llatí, una associació que vol actuar com a entitat de referència dels drets de les persones amb discapacitat a les comarques de Girona. Per exemple, assumirà la representació de les 10 entitats fundadores davant de les administracions. D’aquesta manera actuarà com a interlocutor únic.

Entre les entitats fundadores hi ha Aspronis, amb seu a Blanes i la Fundació Montseny Guilleries, d’Arbúcies. També formen part diverses entitats del Gironès, l’Alt i Baix Empordà, La Garrotxa, la Cerdanya i el Ripollès.

El projecte es va començar a gestar fa dos anys i s’ha presentat aquest dimarts a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Girona.

Durant la roda de premsa, el president d’Iura, Salvi Amagat, ha dit que “aquesta associació és molt necessària per donar veu a les persones amb discapacitats intel·lectual des dels territoris. Sovint, els nostres fills i les persones amb discapacitat intel·lectual estan representades per entitats que operen des de Barcelona i creiem que cal que la seva veu sigui més directa”

La suma de les 10 entitats d’Iura ocupa a més de 1.000 persones, de les quals la meitat tenen dificultats especials, i atén a més de 2.000 persones en els seus centres d’adults i de nens. El projecte és obert a la incorporació de més entitats.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*