L’atur a la comarca de la Selva puja al març en 530 persones

Oficina de treball
Oficina de treball. Foto: Gencat

Els efectes de la crisi del coronavirus ja són evidents en l’economia i concretament en les dades d’atur del mes de març. A la comarca de la Selva es van registrar el mes passat 530 nous aturats segons les dades que ha publicat l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquesta xifra, el número total de persones de la Selva inscrites com a demandants de feina a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) és de 10.234, el que eleva la taxa d’atur comarcal a gairebé el 13% (12,98%).

Les poblacions de la comarca que han patit un increment més significatiu en les xifres de persones desocupades durant el mes de març són Blanes i Lloret de Mar. Són dos dels municipis més turistics de la Selva en els que bona part de la seva economia es basa en el sector de la restauració, un dels més afectats per l’estat de l’alarma, que obliga a tancar bars i restaurants.

A Lloret de Mar l’atur ha augmentat en 150 persones respecte al mes de febrer i a Blanes ho ha fet en 160. També destaca l’increment d’atur que ha patit la capital de la comarca, Santa Coloma de Farners, que suma 44 aturats nous respecte al mes passat. De fet, l’atur ha augmentat en diferent mesura a totes les poblacions selvatanes excepte a tres. on ha baixat: Brunyola, Riudarenes i Tossa de Mar.

El mes de març del 2019 va passar just el contrari. L’atur a la comarca va disminuir en 412 persones. Llavors la taxa d’atur es va situar en el 13,48%.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*