Avui és festiu local a Santa Coloma i Blanes

Festa del Cor de Farners. Foto: CC Selva
Festa del Cor de Farners. Foto: CC Selva

Santa Coloma de Farners i Blanes allarguen una mica més la setmana santa i celebren aquest dimarts un dels dos festius locals de l’any que, enguany, coincideix amb la diada de Sant Jordi.

La capital de la Selva celebra com cada any la Festa del Cor de Farners. A primera hora del matí els trabucaires desperten el poble amb una descarregada de coets i petards fent així una crida per pujar a l’ermita de Farners. Aquest dimarts és un dels pocs dies que es pot visitar l’interior.
A primera hora se celebra una missa en record dels cantaires difunts, i la resta de dia és per l’esbarjo de petits i grans a l’esplanada de Farners, entre el castell i l’ermita. També es fan jocs de cucanya infantils, cantada de caramelles i sardanes.

Per la seva banda, la població de Blanes celebra l’Aplec del Vilar. Tot i que la diada té un component religiós important, amb la missa a l’ermita de la Mare de Déu del Vilar, el Solemne Ofici i el rosari, també és un dia d’esbarjo i trobada familiar a l’esplanada del Vilar. La jornada també finalitza amb una ballada de sardanes.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*