Blanes es posiciona en contra de cedir el romanent a l’Estat

Ple de l'Ajuntament de Blanes. Foto: Aj. Blanes
Ple de l'Ajuntament de Blanes. Foto: Aj. Blanes

El ple ordinari de l’Ajuntament de Blanes ha aprovat una moció presentada per ERC, BECP i JxB de rebuig a cedir el romanent de tresoreria a l’Estat. La moció ha estat aprovada aquest dijous al vespre amb els 14 vots favorables d’aquests tres grups i del regidor no adscrit. PSC i C’s s’han abstingut.

Amb la legislació actual (LRSAL) els Ajuntaments que tenen superàvit no poden gastar aquests diners en el que vulguin, els han d’estalviar. Des que el PP va aprovar la mesura el 2013 es calcula que els Ajuntaments espanyols han acumulat uns 14.000 milions d’euros.

Un decret llei del govern de Pedro Sánchez preveu que els Ajuntaments prestin a l’Estat aquests romanents de tresoreria. A canvi els consistoris els podran anar gastant en els pròxims anys, però només per a accions pel desenvolupament d’una mobilitat sostenible, l’agenda urbana i polítiques de cures i suport a la cultura. També podran fer servir un 35% per a les despeses que els ha ocasionat la lluita contra la pandèmia del coronavirus.

L’Estat retornaria als ajuntaments el 35% d’aquests fons entre aquest mateix any i el 2021. La resta es tornaria a partir del 2022 en un termini de 10 ó 15 anys.

La manera d’articular-ho tot plegat és a través d’un préstec a favor de l’Estat pel total dels seus romanents de tresoreria que els consistoris podran fer fins el 15 de setembre.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*