Blanes i Malgrat exigeixen l’aturada d’uns treballs en una zona protegida del delta de la Tordera

Tasques de neteja del delta de la Tordera. Foto: Aj. Malgrat
Tasques de neteja del delta de la Tordera. Foto: Aj. Malgrat

Els Ajuntaments de Blanes i Malgrat de Mar han exigit l’aturada d’unes tasques de neteja ordenades per la Direcció de Costes al delta de la Tordera. Els treballs, que realitza una excavadora en una zona protegida i que es van detectar la setmana passada, podrien haver provocat la destrucció d’almenys dos nius de nidificació d’aus protegides.

Tota la zona del delta de La Tordera està aïllada des que els Ajuntaments de Blanes i Malgrat de Mar van tancar l’accés fa gairebé dos mesos ja que actualment és època de nidificació.

L’Ajuntament de Blanes ha denunciat l’actuació i ha criticat la “manca de respecte per la natura del govern de Madrid”. El consistori blanenc va ser alertat de les actuacions per un grup d’ecologistes i va desplaçar la policia local que finalment no va poder intervenir perquè la màquina estava fent les tasques en el terme municipal de Malgrat de Mar.

En els darrers dos mesos, la policia local de Blanes ha aixecat diverses sancions contra les persones que s’han saltat la prohibició d’accedir a la zona protegida.

Per la seva banda, des del consistori malgratenc han demanat explicacions a la Demarcació de Costes, que han informat que les tasques responen a una actuació per retirar residus orgànics del riu que havien quedat dipositats durant el temporal Glòria. Des de la Demarcació han assegurat a l’Ajuntament de Malgrat que no coneixien que aquesta era una zona tancada i protegida ja que la Generalitat no ho ha comunicat.

Des del consistori malgratenc lamenten “la manca de comunicació i coodinació entre les dues administracions superiors, perquè la problemàtica recau sobre nosaltres, l’àmbit local”.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*