Blanes limita els horaris de la zona d’oci d’Els Pins

Controls policials a la zona Els Pins de Blanes. Foto: Aj. Blanes
Controls policials a la zona Els Pins de Blanes. Foto: Aj. Blanes

L’Ajuntament de Blanes enviarà aquesta setmana als locals d’oci nocturn de la zona d’Els Pins un decret que limita l’horari de tancament. La mesura afecta als locals situats als carrers Astúries, Lluís Companys, Passeig de S’Abanell, Enric Morera, Cristòfol Colom i Formentera on, segons el consistori es concentren almenys vuit locals.

El decret limita durant nou mesos una reducció de l’horari de tancament d’aquests locals de dues hores. D’aquesta manera, els dies laborables hauran de baixar la persiana a les 3 de la matinada com a màxim i els divendres, dissabtes i vigílies de festius a les 4. Tot i això, durant les vacances i alguns festius l’horari de tancament genèric serà a 3 quarts de 4 de la matinada, mentre que les matinades de divendres, dissabtes i vigílies de festius serà a 3 quarts de 5 de la matinada.

Abans que el decret entri en vigor, l’Ajuntament deixarà 10 dies “d’audiència” per copsar l’opinió del sector. Segons el consistori, la mesura és fruit de la “proliferació d’actes incívics i vandàlics que es concentren a la Zona d’Oci Nocturn d’Els Pins que s’arrosseguen des de fa molt de temps i que no semblen tenir aturador malgrat la presència de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra”.

En un comunicat, el consistori blanenc explica que el detonant per posat en marxa aquesta mesura ha estat l’episodi que es va viure a la zona el passat 30 d’abril quan es van produir un seguit de destrosses en vehicles estacionats, baralles i, fins i tot, un menor d’edat va resultar ferit lleu per arma blanca.

Les mesures per intentar controlar els actes vandàlics i els aldarulls van començar el passat 1 d’octubre amb un decret de tancament de la discoteca Arena al que va seguir un altre per a la discoteca Sala Vega el 26 de novembre. La policia va poder comprovar que es produïa un traspàs de clients entre les dues discoteques. Quan es va tancar el local Sala Vega es va detectar que el traspàs de clients es feia cap a una altra discoteca -Essència- que, segons l’Ajuntament, és del mateix propietari que les dues anteriors que, a més, disposa de més locals a la zona a la que ara s’ha aplicat la restricció horària.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*